27.07.2013 rok okazał się dla mnie najgorszym dniem w życiu.Wieczorem jadąc na ognisko z kolegami miałem bliskiego kontaktu spotkanie z dzikiem:/Niestety jak pech chciał nie dało się nic zrobić.W ciągu ułamka sekundy,dzik wbiegł mi w bok od kierowcy uszkadzając tym samym mojego pięknego klasyka:/Dobrze,ze mi i moim znajomym nic się nie stało i dobrze,że ucierpiała tylko przednia cześć auta z drzwiami kierowcy bo jeśli byłby to tył byłoby znacznie z nim gorzej jeśli chodzi o naprawę w hatchbacku.Tak czy siak szarpnę się na jego naprawę i nie pozwolę,aby mój wierny związek z tym kochanym autem poszedł na sprzedaż,złom lub co gorsza w zapomnienie.Poniżej dodałem zdjęcia:/
Bo colt to auto,które mnie kręci,na zawsze w moim sercu na zawsze w mej pamięci...
Dzik był młody,ale swoją wagę i rozmiar miał.Padł na miejscu.Bo się odbił i przeleciał ze 3 metry.Kolega przyjechał z pomocą bo zderzak i jego elementy jak i osłona ta od deszczu i żwiru w nadkolu tarła o oponę i trzeba było na szybko to zrobić by gapie się nie zjechali czy nie daj Boże gliny.Dobrze,że od boku trafił bo jakby się władował przez przednią szybę to by narobił dopiero:/No,a tak szyby całe tyle dobrego:)Zapakowaliśmy dzika do bagażnika znajomego,ze wsi jest to da sobie rade.Dobrze,że ze mną jechał kolega po szkole mechanicznej to szybciutko ogarnęliśmy auto i zaraz nim odjechałem:)
Bo colt to auto,które mnie kręci,na zawsze w moim sercu na zawsze w mej pamięci...
No C50 nie mają najgorszej blachy,a i trzeba przyznać,że fabryczny lakier był kiedyś kładziony z taką dokładnością bo nawet na zgięciach i w ogóle odprysków nie ma i jak się go umyje,przewoskuje to świec się jak psu no wiecie;d;p:)Ja się cieszę,że nie władował mi się przed maskę bo jakby go podrzuciło do góry to by się jeszcze przez przednią szybę wbił:)No,a tak szyby całe i nie ma wielkiej tragedii bo oberwały wymienne elementy.Ewentualnie można próbować wyklepać.
Już jakiś czas temu ogarnąłem się z coltem,zdążyłem nawet delikatnie go podrasować;)Na wiosnę/lato mam ambitne plany co do przeróbki auta;)Puki co autko się tak prezentuje;)Więcej zdjęć dodam na czasie w raz z postępem prac:)Dodam,ze spoyler przedniego zderzaka prezentuje się rewelacyjnie;)
Mam i oryginalne gumowe dywaniki,ale te jakoś mi i innym osobom przypadły do gustu;)Macie może jakieś namiary na modyfikowane lampy lub na jakiś fajny wydech sportowy?