bonsao napisał(a):Tak jak pisał Macieekg chodzi mi o 4g63 i tyle tez zapamiętałem z starego forum że trzeba przekrecic łape od strony rozrządy odwrotnie.I coś była mowa o przedłużeniu kabli chyba od alternatora ,bo alternator jest z przodu silnika a nie jak w silniku colta 4g62 z tyłu .Wiec ciekawi mnie czy alternator od colta będzie pasował do tego silnika?

bonsao napisał(a):Czuć różnice zwłaszcza fajnie startuje z niskich obrotów przy wyprzedzaniu nie trzeba redukować na trójke tylko juz z 4mozna startować a nawet z piątki , ale zdaje mi się ze ten silnik trochę na więcej stać zwłaszcza mam wrażenie ze go trochę przymula na wysokich obrotach ,podejrzewam że średnica rury wydechowej od 1,6 go muli.
muszę jeszcze sprawdzić zapłon, trochę falują wolne obroty podejrzewam przewody wysokiego napięcia, widać że brakuje mu tchu na większych obrotach.

misiekwwl napisał(a):może to wina wydechu i jak napisałeś aparatu zapłonowego, bo powiem szczerze dupy nie urywa w porównaniu do 1.6.
Podejrzewam, że jak ogarniesz wszystko to będzie lepiej![]()
Trzymam kciuki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości