Poszukuję białych zegarów do swojego kolciaka. Interesują mnie białe tarcze wykorzystujące fabryczne podświetlenie (nie indiglo, wstawię sobie ledy zamiast żarówek). Dziwi mnie strasznie, że wertując internet można sobie coś dopasować praktycznie do każdego auta tylko z CJ0 jest lipa Wszystkie linki z temtaów znalezionych na różnych forach są nieaktywne, w sklepach netowych też "wieje ujem". Jeżeli ktoś ma namiary na jakąś możliwość zmotania takowych zegarów to proszę o pomoc. PS. ...a i aluminiowymi ramkami też bym nie pogardził.
Nie ma sie co dziwić. Colt to nie popularny samochód a szczegolnie generacja CJ0 i CZ. O ile do CA jeszcze jakies pierdółki da się znaleźć lub kupić nowe to do CJ wlasnie wieje niemytą pytą. Białe tarcze zwykłe możesz upolować szukając rozwalonych CJ od rocznika 2002 wzwyż. Pamiętaj tylko, że obrotomierz w wersji 1.3 12 v i obrotomierz z wersji 1.3 16 v (czyli od 2001 roku) nie są kompatybilne.
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovja a skąd te informacje masz że będzie źle pokazywał ?? Mój silnik powinien też złe informacje wysyłać bo wcześniej był z licznikiem 9 tysięscy teraz jest 8 i daje radę kwestia złączenie tego w całość. Na starej CM było info jak to obejśc albo i nadal jest w temacie BeWu co prawda w CA ale w CJ-tach też się da to pewnie zrobić.
No jak to skąd ? Obrotomierz w zegarach z CJ1A 12v pokazuje wartości tak, aby odpowiadały napisom na tarczy która wyskalowana jest do 8 tys obrotów, czyli są pewne odstępy graficzne na tarczy ustalone aby sięzgrywało. Jak Kolega podmieni same tarcze to obrotomierz zamiast 6 tys np będzie pokazywał powiedzmy 5500 obr/min ponieważ to co będzie wskazywała wskazówka nie bęzie pokrywało się z tym co jest napisane na tarczy - zmienią się odległości między poszczegolnymi kreseczkami i cyframi
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovija napisał(a):Colt to nie popularny samochód a szczegolnie generacja CJ0 i CZ....
Chyba sobie żartujesz, CZ jest jak psów. Nie wiem jak u Ciebie ale kiedyś stojąc pod salonem mitsu w 5 minut naliczyłem ze 4 sztuki (na ulicy żeby nie było). Naprawdę lata tego dużo, no ale nie odzwierciedla to ilości dostępnych akcesoriów
Jak przeglądam portale aukyjne do CJ i CZ-tek jest więcej grató niż do CA. Pominę fakt że można przypasować w większoći części od evo. Ebay jest naprawdę świetnie wyposarzony w graty do CZ i CJ.
Już poprawiłem. Ceny czy powalają ?? No nie wiem. Osobiście jakoś ciężko mi coś dostać do CA więc trudno powiedzieć. Do silnika już prędzej i ceny jakoś nie powalają bo są podobne jak PL. Rarytasy niestety kosztują.
Dzięki za rychły odzew, szczególnie Tobie piotr3k za linka (nie wiem jak mogłem tą aukcję przegapić). Mam jedno pytanko jeszcze odnośnie takich tarcz. Wsadziłem sobie takowe jak miałem Astrę i nierównomiernie świeciły. Było to spowodowane tym, że zamontowane tam fabrycznie podświetlenie było nierównomiernie rozmieszczone, a na oryginalnych tarczach nie było tego widać gdyż były one od spodu odpowiednio przyciemnione w feralnych miejscach. Pytanie. Czy w CJ0 jest tak samo, a jeżeli tak to czy da się to jakoś obejść? Np: dodając ledy w odpowiednich miejscach lub może montując nowe tarcze na starych.