Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CA0] Kluczyk do CA0

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[CA0] Kluczyk do CA0

Postprzez Rudolf RR » 9 maja 2013, o 15:23

Witam,

Taki temat: dorobienie kluczyka do CA0 kosztuje w granicach 150 do 200+ PLN. Znalazłem jeden zakład (wydaję się dość profesjonalny :P ) i gościu podpowiedział, że jak chce mieć taniej, to da się zrobić, ale muszę mieć swój surowy kluczyk do nacięcia. Na koszt całej operacji (154 PLN ) składa się 79 PLN kluczyk z zakładu + 75 PLN nacinanie i programowanie. Szukałem kluczyka na allegro i w sklepach internetowych ale nie bardzo coś znalazłem. Pytanie czy ktoś z was wie, gdzie można kupić taki surowy kluczyk, albo goły albo najlepiej ze znaczkiem mitsu ? :P

Pozdr
Modzę, więc jestem
Rudolf RR

Dostał piw: 3
Auto: CA0
Województwo: Mazowieckie

Kluczyk do CA0

Postprzez ozzy89 » 9 maja 2013, o 15:32

Rudolf RR napisał(a): dorobienie kluczyka do CA0 kosztuje w granicach 150 do 200+ PLN.

że ile ? :shock: do mojego pierwszego CA0 dorobiłem kluczyk za 20 albo 30 zł u ślusarza w mieście obok 8-)
ozzy89

Dostał piw: 13
Auto: Honda Accord CH6
Województwo: Śląskie

Kluczyk do CA0

Postprzez Stanlley » 9 maja 2013, o 15:35

Ca0 nie miało immo w kluczyku więc programowanie to wielka ściema, inna sprawa masz alarm w colcie? Jeśli nie to kup sobie stiga ze scyzorykami albo innym dziadostwem z wymiennymi grotami, koszt 1 grotu do mitsu to 10pln, nacięcie go 20pln w moim mieście i za koszt jednego kluczyka będziesz miał alarm i 2 kluczyki :)
Stanlley
Moderator regionu
Moderator regionu

Dostał piw: 7
Auto: Rx8
Województwo: Lubuskie

Kluczyk do CA0

Postprzez Ra4al » 9 maja 2013, o 16:13

Tak jak mówią poprzednicy to jest ponad dziesięciokrotna przebitka :P. Ja u mnie w mieście za 10zł dorobiłem kluczyk do mojego Colta, wygląda niemalże identycznie, tylko że nie ma napisu "MITSUBISHI". Więc przejdź się po ślusarzach i dorób kluczyk za ułamek ceny :D.
Do centralnego zamka też można kupić od biedy pilot samokopiujący, może rewelką on nie będzie, ale na zapas powinien być OK.
Kobiety są autodestrukcyjne... Zniszczą każde auto!
Ra4al

Auto: Obecnie już nic...
Województwo: Opolskie

Kluczyk do CA0

Postprzez Rudolf RR » 9 maja 2013, o 17:23

Czyli jak się go normalnie sfrezuje/spiłuje to nic więcej nie trzeba z nim robić? :shock: Muszę to zrobić w miarę szybko, bo mam tylko jeden kluczyk i w dodatku zaczyna pękać, a chciałbym to zrobić na w miarę przyzwoitym poziomie.

Alarmu nie ma, centralny jest w pilocie, ale czasem działa czasem nie, jest immobilizer
Modzę, więc jestem
Rudolf RR

Kluczyk do CA0

Postprzez robbson » 9 maja 2013, o 18:10

u mnie wyrobienie klucza ok. 30-40 zl, także ladnie ktoś chciał cię przekręcić.
Za naprawe pilocika do centralki w starym samochodzie bo sie roztrzaskał dalem 40 zł.
Obrazek
Moja Cj0
robbson

Dostał piw: 51
Auto: Colt CJ1A '98
Województwo: Łódzkie

Kluczyk do CA0

Postprzez Ra4al » 9 maja 2013, o 18:24

Dokładnie jest to normalny kluczyk, bez żadnych wkładek ;).
Centralny to jak pisałem można kupić pilot samokopiujący [koszt ok 20zł] i sobie zaprogramować o ile wina szwankowania leży po stronie pilota. Z immo może być problem bo pewnie jest to osobna "pastylka" poza kluczykiem i sądzę że jedynie tego nie dałoby się tanio dorobić, ale mogę się mylić, bo pewnie firmy zajmujące się takimi rzeczami czyli zakładające systemy bezpieczeństwa do auta by dorobiły taką pastylkę.
Chodzi mnie o takie pastylki:
Obrazek
Kobiety są autodestrukcyjne... Zniszczą każde auto!
Ra4al

Auto: Obecnie już nic...
Województwo: Opolskie

Kluczyk do CA0

Postprzez Rudolf RR » 9 maja 2013, o 21:04

Rafał, dokładnie coś takiego, ale nie wiedziałem jak to nazwać :P . Centralnego bolączki są w aucie w środku, może się zerwały kabelki, albo nie zawsze stykają HGW, trzeba będzie zajrzeć. Ale to już jest sprawa na osobny temat. Dzięki za podpowiedzi
Modzę, więc jestem
Rudolf RR

Kluczyk do CA0

Postprzez arturca0 » 13 maja 2013, o 22:08

@Ra4al
o.O ja mam taką pastylkę, ostatnio znalazłem ją w schowku, tzn wiedziałem o jej istnieniu, ale leżała tam i nikomu nie wadziła. I raz nawet jak gdzieś usłyszałem o tym, że w Coltach immo jest tak zastosowany, to odszedłem z tą pastylką na kilkanaście metrów i siostra odpaliła Colta bez problemu. Jak sprawdzić czy to działa?
arturca0

Dostał piw: 0
Auto: CA1A 95r

Kluczyk do CA0

Postprzez picapau » 14 maja 2013, o 02:17

Wsadzic w gniazdo ;)
Obrazek
picapau

Dostał piw: 0
Auto: CA0 GLXi
Województwo: Małopolskie

Odpowiedz