Cześć wszystkim.
Pacjent Colt 1.6 103km 2002r
Objawy - mała moc, problemy z odpaleniem i utrzymaniem obrotów, obroty podczas jazdy ledwo dochodzą do 4tyś.
Do tej pory wymienione - świece,cewki,kable zapłonowe,filtr powietrza.
4 dni temu kupiliśmy colta, poprzedni właściciel miał problem z wkręcaniem się na obroty i wymienił pompę paliwa i pomogło. Samochód przy zakupie pracował jak w zegarku. Wróciliśmy 200km do domu bez problemów, przedwczoraj wymieniłem klemę akumulatora bo była pęknięta i auto normalnie odpaliło ale podczas jazdy zacząły wariować obroty, spadały prawie do zera i reagował z dużym opóźnieniem na pedał gazu oraz pojawił się check. Odpiąłem aku i wykonałem adaptacje przepustnicy (miał lekki problem z odpaleniem ale po wciśnięciu gazu odpalił), pochodził na wolnych obrotach z 20 minut(z 2 razy zatrzęsło delikatnie silnikiem ale zaraz się uspokoiło). Pojechałem do garażu i znowu potwórka check, problem z utrzymaniem obrotów i brak mocy. Po wymianie cewek,świec i kabli check się nie pojawia ale problem pozostał. Na zimnym silniku trochę kopci na biało ale w normie, po zagrzaniu brak dymu. Jutro planuje wyregulować zawory, ale może ktoś podpowie co jeszcze warto sprawdzić?