Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Podłużnica

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

Podłużnica

Postprzez vitjab4 » 5 gru 2021, o 18:29

Mam pytanie czy jest sens to naprawiac :/ i czy da rade to zrobic .Bo po ostatniej wizycje na kanale mechanik stwierdzil zeby juz nie jezdzic bo to niebezpieczne i samochod stoi w garazu. Szkoda mi go złomowac
Załączniki
20211115_122103.jpg
20211115_125504.jpg
20211129_122913.jpg
20211129_122907.jpg
vitjab4

Dostał piw: 0
Województwo: Podkarpackie

Podłużnica

Postprzez jabberkonto » 6 gru 2021, o 09:36

Mechanik ma racje. A czy jest sens to naprawiac to musisz juz sobie sam odpowiedziec.
Jesli to byloby jedyne miejsce z rdza to moznaby sie zastanawiac, ale widac ze auto przykryte jest jakims bitexem i strzelam, ze reszta podluznic i podwozia wyglada nie lepiej.
jabberkonto

Dostał piw: 74
Auto: Colt CAO 4wd 4g63t
Województwo: Pomorskie

Podłużnica

Postprzez tomchuck » 6 gru 2021, o 10:35

też się pod tym podpiszę... jeśli już jest dziura na wylot, to kiepsko, trzeba wyrzucić mocowanie wahacza odbudować wszystko od podstaw, a nie tylko załatać dziurę. jeśli ma to być dobrze zrobione, a nie na sztukę, to obstawiam ok 2tys. o ile ktoś się w ogóle podejmie, bo blacharze nie lubią napraw korozyjnych. pytanie jak druga podłużnica i reszta podłogi.
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu.
Prezes FTO Club Polska
tomchuck
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 526
Auto: FTO
Województwo: Wielkopolskie

Podłużnica

Postprzez vitjab4 » 6 gru 2021, o 11:09

20211123_074639.jpg
moze ktos chetny na kupno całego na czesci
20211123_074639.jpg
moze ktos chetny na kupno całego na czesci
Tak myślałem niestety bede go musiał zezłomowac ,chyba ze znajde kupca ktory by sobie go kupil w całosci na czesći. :(
Ostatnio edytowano 6 gru 2021, o 22:19 przez vitjab4, łącznie edytowano 2 razy
vitjab4

Dostał piw: 0
Województwo: Podkarpackie

Podłużnica

Postprzez bonsao » 6 gru 2021, o 17:45

Lepiej poszukaj zdrowego colta CA0 tam nie ma takich skeczy z podłożnicami i podłogą jak CJ0
bonsao
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 151
Auto: CZT i Space Runner II
Województwo: Łódzkie

Odpowiedz

Powrót do CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum