Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Giełda ‹ Sprzedam
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[Sprzedam] Colt CJ0 1.6 2003 r.

W tym dziale umieszczamy ogłoszenia pośrednio lub bezpośrednio związane z Coltami.
Przed utworzeniem tematu ze swoją ofertą, zapoznaj się z regulaminem działu.
Regulamin działu
DZIAŁ GIEŁDA

1 - W dziale GIEŁDA mogą pisać wszystkie osoby zarejestrowane na naszym forum.
2 - Osoby udzielające się tylko w działach należących do kategorii GIEŁDA mają zakaz wystawiania nowych ogłoszeń i mogą zostać usunięte z forum. Handlarzom dziękujemy i zapraszamy do integracji z forum.
3 - Autor wątku ma obowiązek przynajmniej raz na miesiąc informować o aktualności tematu dodając nowy post. Wątki, w których po upływie miesiąca od ostatniego postu nie pojawi się żadna odpowiedź moderator ma prawo uznać za nieaktualne i przenieść do archiwum giełdy. Po sfinalizowaniu transakcji, autor tematu jest zobowiązany poinformować o jej zakończeniu w nowym poście.
4 - Zabrania się autorowi tematu zamieszczania postów nie wnoszących nic do transakcji w celu podniesienia swojego tematu w dziale częściej niż raz na tydzień.
5 - Jeżeli sprzedawane przedmioty są jednocześnie wystawione przez sprzedającego na innych portalach umożliwiających ich zakup (np. allegro.pl, tablica.pl itp), to dopuszcza się umieszczenie w temacie ogłoszenia dodatkowo link do takiej aukcji/ogłoszenia.
6 - Tytuł ogłoszenia musi zaczynać się prefixem [SPRZEDAM] / [KUPIĘ] / [ODDAM]. W przypadku długiego tytułu używając skrótu [S] / [K] / [O] oraz rzeczowo sformułowaną nazwę wraz z typem colta do którego przedmiot się odnosi.
7 - W każdym zakładanym temacie należy obowiązkowo umieścić bezpośrednio wyświetlające się zdjęcie sprzedawanego przedmiotu oraz jego cenę.
8 - Zabrania się zatajania wad lub uszkodzeń sprzedawanych przedmiotów.
9 - Każdy sprzedawany przedmiot musi być dokładnie opisany z uwzględnieniem stanu zużycia oraz ewentualnych uszkodzeń. Obowiązkiem jest też wstawienie zdjęcia tego przedmiotu wyświetlającego się bezpośrednio w wątku.
10 - W przypadku niespełnienia powyższych wymagań, moderator ma prawo przenieść taki wątek do działu Kosz/Archiwum.
Odpowiedz

Postprzez Byku » 23 lis 2020, o 22:02

Witam, do sprzedania mój granatowy Colcik, 103 KM, benzyna, przebieg 218 369km, kupiłem go w kwietniu 2017 r. przy przebiegu 197 000km, sprowadzany z niemiec, zaraz po kupnie został wymieniony rozrząd, w sierpniu 2017 r. sprzęgło które chodzi do dzisiaj jak nowe, w maju 2018 wymienione przednie klocki (tarcze w dobrym stanie), na początku tego roku przeczyszczona przepustnica (ponoć ostro uwalona).

Auto posiada typowe ślady parkingowe (wada parkowania pod blokiem), żadnych poważniejszych wgnieceń. Żadnej widocznej na karoserii rdzy. Przeglądy przechodzi bez problemu. Autko ma 2 poważniejsze wady, oczywiście nie uniemożliwiają one jazdy:
1. Najważniejszą wadą jest check engine, bolączka z którą walczę od początku posiadania samochodu, temat omawiany na forum mitsumaniaki, wywala dwa błędy P0125 i P0130 (na forum pada sugestia jak to rozwiązać, ale nie wiem czy mogę tutaj wrzucać linki z innych forów). Większość mechaników rozkłada ręce, ponieważ koniecznie chcą się podpiąć swoimi interfejsami diagnostycznymi, a tu zonk, musi być dedykowane, albo podpięte przez mostkowanie. W tym roku po wizycie u kolejnego mechanika oraz przeczyszczeniu przepustnicy błąd zniknął na jakiś czas, akurat tego dnia miałem przegląd więc diagnosta nie miał się o co przyczepić, ale check po jakimś czasie wrócił i pozostał. Stwierdziłem, że nie będę z tym walczył, szkoda czasu i kasy, wolę taniej sprzedać auto niż się z tym szarpać, może potencjalnemu kupcowi nie będzie to przeszkadzało, albo będzie wiedział jak sobie z tym poradzić.
2. Drugi największy problem to nie działające ogrzewanie tylnej szyby. Na brzegach owej szyby znaleźć można resztki czarnej folii, moja sugestia jest taka że poprzedni właściciel musiał najpierw przyciemnić tylną szybę, a później z jakiegoś powodu musiał ją usunąć przecinając jednocześnie ścieżki. Ale szczerze powiedziawszy nigdy nawet nie zastanawiałem się nad naprawą tego, albo nad kupnem nowej szyby, ponieważ wnętrze auta jest na tyle małe że autko szybko się nagrzewa i w rezultacie nawet jeżeli napada śnieg czy szyba zamarznie, to zaraz odpuszcza i wystarczy przetrzeć wycieraczką, dlatego też uważam tą wadę za niezbyt utrudniającą życie.

Z zalet:
Mimo, że ogrzewanie tylnej szyby nie działa to boczne lusterka jak najbardziej się nagrzewają i to dość szybko.
Sprawne elektryczne szyby.
Sprawne elektrycznie regulowane lusterka boczne.
Pamięć ustawienia foteli.
Sprawna klima.
Światła przeciwmgielne.
Centralny zamek z pilota.
Podłokietnik ze sporym schowkiem.
Udało mi się do niego kupić dwa lata temu praktycznie nowe opony całoroczne Vredestein Quatrac 3, więc nie ma problemu z wymianą opon co sezon, opony sprawują się znakomicie, pojechałem w tym roku w styczniu do Murzasichla pod Zakopanem, gdzie nawaliło od groma śniegu i ani razu się nie zakopałem, ani nie potrzebowałem łańcuchów.
Apropos łańcuchów przeciwśnieżnych, dorzucam je do samochodu. Radio oczywiście również zostaje w samochodzie.
Kierownica jest w doskonałym stanie, tak samo siedzenia, nigdzie nie podarte ani nie poprzecierane. W aucie nie było nigdy palone.

Jeżeli masz pytania albo chcesz więcej zdjęć pisz śmiało, w postach albo prywatnie, w miarę możliwości i czasu będę odpisywał.
Przegląd do 24.03.2021
OC do 25.03.2021
Auto do obejrzenia w Pruszkowie pod Warszawą.

Cena: 4500 zł.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Byku

Dostał piw: 2
Auto: Colt CJ0 1.6 GLX
Województwo: Mazowieckie

Postprzez Tovija » 24 lis 2020, o 16:07

ProszeM Pana... najważniejsza sprawa... podłoga... a przede wszystkiEm: podłużnice... istnieją, istnieją nadgryzione ale zaciaprane biteksem, istnieją tylko ich imitacje zaciaprane biteksem... ? ;)
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens
Województwo: Śląskie

Postprzez Byku » 24 lis 2020, o 19:10

Podłoga jest zdrowa. A jeśli chodzi o podłużnice ja ich biteksem nie "ciaprałem", nie wiem jak wyglądają teraz, diagnosta na stacji kontroli nic nie mówił, a byłem na dwóch różnych stacjach w przeciągu roku dla potwierdzenia, żaden nic nie mówił a ja specjalnie nie zaglądałem pod spód, skoro przegląd przeszedł bez problemu. Mogę zrobić zdjęcia i wrzucić tak dla jasności.
Byku

Postprzez Tovija » 25 lis 2020, o 09:51

Kurczę... a zrób Pan foto... chodzi mi oczywiście o słynne tylne podłużnice bo kolega może w sumie nie zrozumiał mojego półżartu a konkretniej mówiąc bolączki Coltów CJ0. Podłużnice tylne w okolicy tylnej osi lubią gnić na potęgę, szczególnie ta po lewej stronie nad wydechem ale prawa też jej potrafi dotrzymywać kroku ;)

P.S.

Auto dalej żłopie 10 l/100 km z powodu korygowania wtrysku paliwa ? ;) Sprawdzałeś szczelność układu dolotowego i wydechowego tak jak Ci doradzali na MM ? Robiłeś oprócz czyszczenia przepustnicy i wymiany sondy lambda dalsze czynności w celu rozwiązania tego problemu ? ;)
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens
Województwo: Śląskie

Postprzez Byku » 25 lis 2020, o 20:02

Wrzucam zgodnie z obietnicą zdjęcia podwozia, nie tylko podłużnice.

Katalizator
Obrazek

Podłużnica przednia (ujęcie bliżej przodu)
Obrazek

Podłużnica przednia (ujęcie bliżej środka )
Obrazek

Progi (ujęcie bliżej prawego tylnego koła)
Obrazek

Progi (ujęcie bliżej prawego przedniego koła)
Obrazek

Progi (ujęcie bliżej lewego przedniego koła)
Obrazek

Progi (ujęcie bliżej lewego tylnego koła)
Obrazek

Podłużnica przy lewym tylnym kole ujęcie 1
Obrazek

Podłużnica przy lewym tylnym kole ujęcie 2
Obrazek

Podłużnica przy prawym tylnym kole ujęcie 1
Obrazek

Podłużnica przy prawym tylnym kole ujęcie 2
Obrazek

Mam nadzieję że ujęcia są dość czytelne, robione z ziemi więc wiadomo że nie będą tak dobre jak np. z kanału, no i mam nadzieję że dobrze zrobiłem zdjęcia tych tylnych nieszczęsnych podłużnic.

Jeśli zaś chodzi o drugą część Twojego pytania, zalecenia z forum MM wydrukowałem i pokazywałem każdemu mechanikowi u którego byłem, wszyscy tylko ciumkali i próbowali coś zrobić, ale bezskutecznie. Ostatni mechanicy u których byłem powiedzieli że może przewód od sondy lambda jest złej długości, że czasami samochody tak reagują na inne napięcie czy coś takiego. Ale jak oglądali auto nie potwierdzili tej hipotezy i postawili na przepustnice. Nie walczyłem z tym dalej, tak jak napisałem w pierwszym poście szkoda mi czasu i kasy żeby dowiedzieć się co to. Myślałem żeby pojechać do dedykowanego serwisu japońskich samochodów albo do serwisu Mitsumaniaków, ale skoro mam wydać kilkaset złotych (co najmniej) i poświęcić kupę czasu, a potem sprzedać auto to wolę już na początku zejść z ceny i zaoszczędzić czas i nerwy. Nie wiem ile auto pali w tej chwili, nie sprawdzałem. Na wycieczkę do Kłodzka spalił 3/4 baku, także uważam że nieźle. W jednym mechanicy są zgodni, spalanie jeszcze spadnie jeśli usunie się przyczynę check engine.
Byku

Postprzez Byku » 4 gru 2020, o 18:38

Proszę o zamknięcie tematu, auto sprzedane.

Ps. Poszło za 3.500 zł
Byku

Odpowiedz

Powrót do Sprzedam

Powrót do Strona główna forum