Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Giełda ‹ Zakup kontrolowany
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Colt CZT - Ralliart kontra Suzuki Swift Sport

Planujesz zakup auta, jednak kompletnie się na tym nie znasz?
Skorzystaj z naszej pomocy.
Odpowiedz

Postprzez kokulek » 16 sie 2019, o 13:25

Czy ktoś też miał taki dylemat ? albo robił porównanie, + i - tych modeli ? a może ktoś użytkował te dwa auta ? taki ktoś na wagę złota :omg: Konkretnie chodzi o Ralliarta (bez modów) i Suzi V (136 KM w serii - po mapie 147 KM).
kokulek

Postprzez Fighter001 » 9 wrz 2019, o 10:38

Mam colta i swifta. Colt dużo szybszy, ale swift lepiej się prowadzi. Wnętrza tak samo tandetne, blacharsko na podobnym poziomie, jeszcze nie gniją (colt 2007, swift 2008). Gdybym miał wybierać brał bym colta ze względu na rozwojowy silnik.
Fighter001

Dostał piw: 7
Auto: CZC+T
Województwo: Dolnośląskie

Postprzez tomchuck » 9 wrz 2019, o 16:52

Może trochę nie w temacie, ale dorzuciłbym do tego zestawienia punto abarth :niegrzeczny:
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu.
Prezes FTO Club Polska
tomchuck
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 526
Auto: FTO
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez Tovija » 10 wrz 2019, o 08:37

czT... tylko i wyłącznie... jak nie chcesz nawet bawić się w mody to samą mapą uzyskasz 180 KM i 240 Nm na dzień dobry. Jak zrobisz wydech przelot z DP, dorzucisz FMIC i zrobisz remap u ogarniętego gościa od kreski masz już 210 KM i 300 Nm. Jeżeli czT nie było walone i ktoś nie dłubał w podwoziu to nie zgnije. Jedyne miejsca "naturalnie" gnilne to tylna belka zderzaka, klapa bagażnika przy uszczelce tylnej wycieraczki i chyba to wszystko o ile pamięć mnie nie myli.
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens
Województwo: Śląskie

Postprzez kokulek » 11 wrz 2019, o 14:10

Fighter001 napisał(a):Mam colta i swifta. Colt dużo szybszy, ale swift lepiej się prowadzi. Wnętrza tak samo tandetne, blacharsko na podobnym poziomie, jeszcze nie gniją (colt 2007, swift 2008). Gdybym miał wybierać brał bym colta ze względu na rozwojowy silnik.

porównując te 2 auta - jak to jest z serwisowaniem, dostępnością części, no i wreszcie z awaryjnością ?
w tzw. jeździe autostradowej - któremu bardziej brakuje 6 biegu ? a jak ze spalaniem ? porównywalne ?
kokulek

Postprzez Fighter001 » 12 wrz 2019, o 22:07

Swifta mam miesiąc więc o awaryjności nic nie powiem. Kupiłem go z zepsutym dostępem bez kluczykowym. Nowy zamek 250zl takich bajerów w colcie nie uswiadczysz. Oba auta na autostradzie są głośne, ja mam czc więc szum powietrza jest glosniejszy niż w swifcie bo szyby są bez ramek. Z drugiej strony coltem nie boję się jechać 240 a w swifcie 180 to już śmierć w oczach. Technologiczne poziom podobny ale colt wygrywa silnikiem, jak będziesz jechał jak stary dziadek to można zejść do 6 litrów.
Fighter001

Dostał piw: 7
Auto: CZC+T
Województwo: Dolnośląskie

Odpowiedz

Powrót do Zakup kontrolowany

Powrót do Strona główna forum