Najpierw potrzebne fotki

Jako korek wlewu robi jakiś czujnik
nie wiem za co on odpowiada, jak się dowiem to dopisze 
Tutaj jest korek kontrolny oleju w skrzyni. Wybaczcie że tak upaćkałem colta

a tutaj korek spustowy

Operacje najlepiej wykonywać na kanale dlatego że samochód musi być na równej powierzchni w czasie spuszczania starego oleju i wlewania świeżego
Dla lepszego dostępu wyjąłem puszkę filtra powietrza, rure dolotu powietrza, aku i plastikową podstawkę, nastepnie odkręciłem korek wlewu (klucz 24), korek kontrolny(klucz 17) a na końcu korek spustowy(klucz 24) i czekałem sobie aż wszystko wypłynie, zakręciłem korek spustowy oraz kontrolny i korkiem wlewu wlewałem nowy olej ( lejemy olej do skrzyń biegów 75w90 API GL-4 lub GL-5 z właściwościami GL-4), do tej skrzyni wchodzi 2,1l oleju, a że posiadałem 2x1l + 1x500ml to wlałem najpierw dwie całe buteleczki jednolitrowe i po tej czynności odkręciłem korek kontrolny by sprawdzić czy leci olej - nie leciał więc trzeba dolać jeszcze
z buteleczki 500ml dolałem te 100ml i ponownie sprawdziłem czy przez korek kontrolny leci olej - teraz powoli leciał więc to znak że oleju dosyć
zakręciłem korek kontrolny, dolałem jeszcze troszkę oleju i zakręciłem wlew
Co się poprawiło u mnie po wymianie? Przede wszystkim pierwsze odczucie to lżej wchodzące biegi 
Dla coltów CJ4A procedura jest podobna, wchodzi 2,2l oleju (podziękowania dla Wojtek72 za dostarczenie informacji)

Mam nadzieję że komuś się przyda w przyszłości