Cześć
W wyniku wielu wypadków w rękach poprzednich właścicieli, upływu czasu i mojego zaniedbania chyba przyszedł czas na mojego Colta.
Z podłużnicy wyrwało się mocowanie wahacza poprzecznego (tylne prawe koło). Wahacz jest właściwie luźny, trzyma się na strzępkach blachy. Cała okolica jest przerdzewiała i nie bardzo jest do czego spawać.
Zdjęcia:

1) Pomysł nr 1 - Naprawa:
Jako, że mam sentyment do tego auta, a jeżdżę nim sporadycznie (mam też Lancera) to może udało by się to jakoś jeszcze naprawić? Byłem u jednego blacharza, ale nie chce się podjąć. Może ktoś wybrnął z podobnej sytuacji?
2) Pomysł nr 2 - Złomowanie z pozostawieniem części:
Jako, że poza blacharką auto jest w dobrym stanie chciałbym sobie z niego zostawić części.
Czy może ktoś podpowiedzieć jakie części pasują z Colt CJ 1.3 96' do Lancer CS 1.6 2005' Wagon w wersji Sport?
Zauważyłem już, że np. identyczny jest termostat, obudowa filtra powietrza. Może jest tego więcej? Może rozrusznik, alternator?
Jeżeli znajdę w okolicy złomowisko które przyjmie mi sam szkielet na kołach i do tego po niego przyjedzie to pewnie zostawię sobie wszystko co się da. W przyszłości nie wykluczam zakupu kolejnego Colta CJ.