po gimnastyce odpialem ten czujnik w cholere ,i proba spelzla na niczym ,nie zagadał ,nawet na akumulatorze z bmw 95ah ledwo kreci ,nawet swiece wsadzilem z bmw dwuelektrodowe i nic ,niewiem czy zbieg okolicznosci czy od 9 rano jak bylo -16c w cieniu stał to nie chcial zapalic ,bo pozniej kolo 10 rano wypchałem go na słońce i działałem ,w koncu około 12 zdjałem kopułke i te bolce wokół były strasznie zasniedziałe ,poczysciłem papierem je oraz blaszki na aparacie ,wwszystko do czystego błyszczącego ,założyłem kopułkę przekręciłem i od razu zapalił na aku co siedzi w nim 45ah. niewiem niemam pojecia ,zimowa pora to auto daje mi w kość ,a najgorsze ze do mechanika prowadzac ,bedzie mial go w garazu i bedzie palił od strzała .Niewiem .tomchuck napisał(a):Podmień na próbę ten czujnik temperatury. jest na króćcu wodnym z 2-pinową wtyczką. Nie musisz nawet go wykręcać, po prostu podepnij inny pod wtyczkę i niech wisi. .

ALE skad wziasc w niedziele inny czujnik ,tomchuck napisał(a):po odpięciu czujnika temp. miałeś wpiąć w to miejsce inny,
.

masy ogladałem jedna na lapie jest ,druga przy kielichu zaraz ,na grodzi jedna ,oraz idacy od masy aku kabel przeciety i połaczony z buda i dalej łączacy sie ze skrzynia i silnikiem ,gdzies jeszcze ?Gregg napisał(a):dla świętego spokoju sprawdziłbym jeszcze masę silnika.

Gregg napisał(a):btw...wymontuj rozrusznik i daj do sprawdzenia pod obciążeniem - będziesz miał jeden element wykluczony.
Powrót do CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość