Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CA0] Potrzebna pomoc w doborze kapci. Przeworsk i okolice!

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[CA0] Potrzebna pomoc w doborze kapci. Przeworsk i okolice!

Postprzez Major » 11 kwi 2013, o 19:00

Witam, jako ze na coltmaniakach mozna zawsze polegac w przeciwienstwie do Mitsumaniaków ktorzy nie odpisują lub usuwaja tematy bo zle sie je wrzuci.. Prosze was moi drodzy o pilną pomoc.. moze dosc skomplikowaną.. ale okazja mi sie trafiła, tak mi sie wydaje..

Mam cari 1.8gdi 4x114,15'' szerokosc 6'' ET44 i szukam do siebie kapci.. i felg i opon..
znalazlem na tablicy, kola ktore byly w Space Star.. tam ET jest 46 wiec doloze dystanse i bedzie grało. Szerokosc sie zgadza. rozmiar tez.. rozmiar tamtych opon to 195x50x15. Z tego co ustalilem z panem który chce je sprzedac nie maja zadnego obtarcia a opony przejechaly 200km i auto sprzedał..
http://tablica.pl/oferta/felgi-alu-15x4x114-3-nowe-opony-okazja-CID5-ID2vlAH.html#29161f7aaa;r:;s:
Strasznie zalezy mi na czasie, bo chcialbym juz sciagnac zimowe butki i zalozyc cos pozadnego. Jak obliczylem pan chce 900zł za nie czyli wychodzi po 118zł za felge, i za opone. 118x 8 daje nam 900zł do tego doliczam koszt wysyłki ktory pragne ustalic dzieki wam ale to za chwile. Najpierw chcialem po nie jechac, to by bylo 1200zł z paliwem, i mial bym wszystko jak na dłoni, lecz niestety dziadek jest sponsorem i on nie rozumie ze nawet z kosztem paliwa bedzie taniej niz mial bym kupic NOWE Alumy i NOWE opony na miejscu..

Mysle ze z grubsza opisalem problem. Teraz pytania.

Okolice przerowska, kto sie orientuje, jakiego kuriera by polecic panu, który tak jak ja, nigdy nie wysylal nic, a szczegolnie takiego gabarytu, ile by to kosztowalo, i jak bespiecznie sprobowac to zalatwic?

Czy rozmiar tych opon 195x50x15 nie bedzie za duzy do Cari 1.8gdi 2000r 90kw

Czy macie jakies dobre argumenty aby przekonac dziadka?:P

Jesli zle temat wrzucilem to prosze o przesuniecie :) I Błagam o pilną reakcje Coltmani <3 dzieki
Auto-Laweta do 3,5t
Katowice i Okolice (Śląskie)
533-583-993
Major
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 166
Auto: Firmowe
Województwo: Śląskie

Potrzebna pomoc w doborze kapci. Przeworsk i okolice!

Postprzez Fiedziu » 12 kwi 2013, o 14:46

W ofercie jest 950 czyli 237zl sztuka ale to i tak chyba oplaca sie. Ale jak to w zyciu bywa, on napisal tak a w rzeczywistosci moze byc inaczej. Niech ten gosc poda adres a Ty zamow kuriera i moze by Ci przywiozl bez pakowania tego, tylko by wrzucil to na samochod. Umawiasz sie z kurierem przy jakiejs tam wulkanizacji on Ci przywozi a Ty szybko sprawdzasz czy felgi sa proste i czy opony w miare wygladaja, jak jest lipa to niech zabiera z powrotem w pizdu. Kurier pewnie z 50zl bedzie kosztowal moze wiecej.
Fiedziu

Dostał piw: 4
Auto: Bistro
Województwo: Warmińsko-mazurskie

Postprzez dominikks » 12 kwi 2013, o 17:57

A ja w to wątpie że kurier weźmie ci towar tak od co ponieważ kurier ma wyznaczony rejon np od łancuta do przeworska a nie całe podkarpacie a po drugie Major nie mieszka od niego kilka kilometrów zeby mu wrzucić na samochód luzem wszystko musi być udokumentowane..
Jedyny dobry sposób to prośba o porobienie lepszych zdj i wysłanie je(legalnie) kurierem..
Prawda gorzka jak chwila słońca tu krótka
W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka
dominikks

Dostał piw: 4
Auto: Fiat Stilo
Województwo: Podkarpackie

Postprzez Major » 13 kwi 2013, o 20:39

dzieki za odpowiedzi, chyba niestety musze zrezygnowac z tamtych kół.. powiedzieli mi ze mniejsze są niz fabryczne do cari i nie bedą sie dobrze komponowac, oraz licznik moze przeklamywac. w sumie to chyba lepiej znalesc cos blizej..
Auto-Laweta do 3,5t
Katowice i Okolice (Śląskie)
533-583-993
Major
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 166
Auto: Firmowe
Województwo: Śląskie

Postprzez Paweł-Kraków » 14 kwi 2013, o 11:09

A ja ci polecam tą stronkę tu znajdziesz nowe takich firm jak Barbety 1000--1400zł i dopasujesz strikte do modelu http://www.motointegrator.pl/s/lp-felgi-aluminiowe

albo gumy ja szukałem takich rozmiarów i wybrałem 4: Unirojal-Rain Expert 82V(186zł)//Continental Conti Premium Contact 5(229zł)//Continental Conti Eco Contact 5(229zł)//Hankook-Ventus Prime 2 (176zł)
Dla siebie wybiore rojale mają super bieżnik

Wybierałem pod kontem klasy-na deszcz i opór samochodu

POZDRAWIAM
Paweł-Kraków

Dostał piw: 1
Auto: Proton313gli
Województwo: Małopolskie

Odpowiedz

Powrót do CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum