Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CJ0]kontrolka rezerwy

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[CJ0]kontrolka rezerwy

Postprzez bonkesku » 23 sty 2015, o 19:02

dzięki ;)
bonkesku

Dostał piw: 6
Auto: Mitsubishi Colt CJ1A 98r
Województwo: Lubuskie

[CJ0]kontrolka rezerwy

Postprzez kamila130 » 15 sie 2016, o 21:36

omgwtf napisał(a):zdejmujesz tylną kanape, zdejmujesz okrągłą blaszke, trzy śrubki klucz 10 bodajże i wyjmujesz :D

ta blaszka za chiny nie chce odejść - jest jak by przyklejona czarną gumą. Też tak mieliście ? obawiam się czy próbować podważać ją na siłę.
kamila130

Dostał piw: 12
Auto: Mitschubischi Colt CJO 1,3
Województwo: Zachodniopomorskie

[CJ0]kontrolka rezerwy

Postprzez ludinho1 » 16 sie 2016, o 20:36

rwij. przykleisz znowu najwyżej. u mnie lata luzem i nie przejmuję się tym w ogóle :)
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC
Województwo: Mazowieckie

[CJ0]kontrolka rezerwy

Postprzez kamila130 » 12 paź 2016, o 11:40

Dostałem sie i sprawdziłem. Bo wyciagnieciu pływaka i sprawdzeniu okazało sie że kontrolka działa ( mam wrażenie, że nie jest ona zależna od położenia pływaka tylko od tego czujnika na dole, ktory gdy nie ma benzyny daje sygnał do kontrolki) poprawcie mnie jak sie mylę.
2 sprawa to po mimo sprawdzenia układu, zbliżam sie do czerwonej kreski na wskaźniku a rezerwa się jeszcze nie pali.

U was kiedy zapala się rezerwa ? W jakim położeniu wskaźnika ?
kamila130

Dostał piw: 12
Auto: Mitschubischi Colt CJO 1,3
Województwo: Zachodniopomorskie

[CJ0]kontrolka rezerwy

Postprzez WojtaZ » 12 paź 2016, o 12:13

U mnie rezerwa zapala się gdy wskazówka spadnie lekko poniżej poziomu "miarki" na zegarach :D Trochę to dziwne i mylące, ale jak było wielokrotnie mówione na forum... ten typ tak ma ;)
WojtaZ
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 9
Auto: Mitsubishi Colt CJ4A '96
Województwo: Wielkopolskie

[CJ0]kontrolka rezerwy

Postprzez Artur449 » 12 paź 2016, o 13:44

sprawdzalem czy dziala kontrolka rezerwy i jezdzilem z dodatkowym 5l baczkiem. auto zaczelo sie krztusic to dolalem te 5l a kontrolka nic. zapalila sie dopiero nastepnego dnia jak chcialem jechac na stacje ale i tak po jakis 500m jazdy zgasla wiec dziala to jak chce. chyba ze ktos ma na to jakies rozwiazanie.
Polski obcy mi nie jest, ale jednak szybciej bez niektórych znaków :P
Artur449

Dostał piw: 2
Auto: Colt CJ4A GLX

[CJ0]kontrolka rezerwy

Postprzez ludinho1 » 12 paź 2016, o 17:19

nie ma na to rozwiązania. w colcie V kontrolka rezerwy działa jak chce i u każdego inaczej . nie można się nią sugerować . pi razy drzwi zaczyna się pojawiać i znikać przy 8-10l w baku a przy 3-5l świeci ciągle .takie moje obserwacje z kilku coltów .
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC

Poprzednia strona

Odpowiedz

Powrót do CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum