Też robiłem zamach u Otoczaka. Fakt faktem czuć słabszy dół, ale za to dużo chętniej idzie do do odcinki. Ogółem jeżeli chcesz jeździć sportowo, głównie na wysokich obrotach to spoko, ale jeśli zazwyczaj jeździsz normalnie to może Ci się nie spodobać.
Możecie podać ile waży seryjny zamach a ile taki od Otoczaka ?? Z tego co czytałem to odchudzenie zamachu nie może spowodować osłabienia dolnego zakresu obrotów wręcz przy zbyt dużym odchudzeniu może się okazać że silnik nie ma siły na wyższych biegach dokręcić się do odcinki. Ja rozumiem to tak że jeśli seryjny zamach waży 9-10kg to warto go odchudzić do ok. 5kg ale jeśli seryjne waży z 5 kg to odchudzenie go do 2,5 kg jest całkowicie bez sensu.
u mnie zamach wazyl 6.7kg po powrocie od Otoczaka 3.9kg. Utraty dolu nie czuje ale razem z kolem lekkim wpadl kolektor i przepustnica z gti. Silnik chetnie sie wkreca do 8500obr nie ma problemu, na skrzyni z gti 200km/h tez sprawnie lapie
że tak pociągnę temat wyważania, ja nie toczyłem jak była okazja, bo ponoć bez wyważania całości (z wałem) to jest duże ryzyko, a Wy macie same koła wyważone i jeździcie?
dokladnie. w fabryce wywazaja wszystko oddzielnie. Ta teoria wziela sie z zakladow gdzie nie maja odpowiednich maszyn zeby wywazyc samo kolo zamachowe i np szlifujac wal wywazaja calosc z kolem zamachowym. Swietnym zaprzeczeniem tej teorii jest wymiana dwumasy w nowszych samochach. Kupujesz sama nowa dwumase i wymieniasz, nikt przy tym nie wywaza walu.
U mnie colt ma przejechane jakies 2tys km ciaglego upalania po torach i KJS, ostatnio byla sciagana skrzynia i od jej strony wszytko bylo oki