Drodzy koledzy, jestem nowy na tym forum więc mogę nie wiedzieć gdzie takie wątki zamieszczać i szukać odpowiedzi na moje pytanie, ale czy jest ktoś z Krakowa lub okolic z kim mógłbym się spotkać i mógłby mi pomóc z naprawą mojego misia(Colt Ca4a 1.6)? Mogę odwdzięczyć się pieniężnie bądź jakąś naprawą mechaniczną, spawaniem wydechu itp, bo z elektryki jestem słaby. Mogę też pomóc w zakupie poszukiwanych części w dobrej cenie.
Z racji tego, że mój colcik jest z gazem, pewnego dni zauważyłem wyciek płynu z reduktora, więć postanowiłem go zreanimować. przy okazji doszedłem do wniosku, że wyczyszczę też przepustnice, ponieważ trochę falowały mi obroty i tak też zrobiłem. złożyłem wszystko i auto zaczeło chodzić super na obu paliwach, wręcz nie ten samocód. Czar prysł po przejechaniu 70 km w tym samym dniu. jako, że obroty gazu były coraz wyższe musiałem je obniżać aż w końcu odpaliłem auto na benzynie i obroty stale falowały między 1k a 2k. bez przerwy. Poprawiłem więc uszczelnienie między kolektorem a przepustnicą i teraz mam stałe obroty utrzymujące się na poziome 1500 przy maksymalnie wkręconej tej dużej śrubie do regulacji biegu jałowego, a samochód czasami lubi zgasnąć na obu paliwach. Przeczytałem już chyba wszystkie posty na ten temat, na tym i innym forum, jedank czy mogłby mi ktoś z Krakowa albo okolic pomóc w tym temacie? Tzn liczyłbym, że ktoś mógłby do mnie podjechać ( mam wszystkie narzędzia, ewentualnie warsztat do dyspozycji ), albo ja do kogoś, bo samemu sobie raczej z tym nie poradzę, a nie znam żadnego godnego zaufania elektromechanika który by mi to mógł zrobić. Proszę pomóżcie:)
//dodałem tag tematu, zobacz ten temat: silnik/jak-dobrze-zadac-pytanie-w-dziale-silnik-t1618.html //Kct