Witajcie ! Po serii rożnego rodzaju marek modeli pojazdów czas na Colta a więc tak. Autko to Mitsubishi Colt CZT z 2005 roku .na bierząco bede aktualizował prace nad nim pozdrawiam.
Mody w trakcie ,planowane : -Gajgery temp. Wody temp. Oleju i ciśnienie, -Poliuretany(może) -wydech -Blow off , -Wzmocnienie sprzegła albo jakiś spiek Auto kupiłem od gościa z buska było tu na forum w dziale linki do ogłoszeń(ten z tą wytartą kierownicą) czarny 1.5 t. Silnik jak dla mnie masakruje wszystkie auta na drodze mam go dwa dni a pare razy ludzie na swiatłach opuscili szybe i pytania co to i jak to , miałem też pare ciekawych zmierzen w których tylko touran w dieslu mnie zaskoczył ale po modzone 2.0 tdi w seri 170 to akurat mialo 230 kucy wysoki moment i odszedł tak to jakieś inne wozy w stylu xc90 v8 to nawet zostają z tyłu czekam na kolege z warsztatu który ma fieste ST150 wolnossak z pomodzonym programem dolotem wydechem itp i ma 205 koni zobaczymy czy dam rade najważniejsze że mnie sie podoba i mojej kobiecie , to moje pierwsze auto turbo benzynowe bo historie moich aut mam już dluugą : bmw e36 320i coupe Bmw e46 328i sedan Alfa romeo 156 2.5 v6 Alfa 166 2.5 v6 Alfa 156 2.5 v6 Bmw e38 740i v8 moje ulubione Kia venga 1.4 Vw polo 9n 1.9 tdi Vectra A Corsa B i pewnie jeszcze pare o których wole nie pamietac i nadmieniam nie jestem handlarzem dilerem itp po prostu nie potrafiłemznalesc złotego środka to wymieniałem auta częściej niż dziewczyny . Pracuje w straży pożarnej i prowadze z dwoma kumplami warsztat samochodowy w Krakowie .... jak są błedy to przepraszam pisze na tablecie i jestem w pracy
/Reg. pkt. 4.14 - Zabrania się umieszczania ofert sprzedaży w profilu użytkownika, na czacie oraz w działach do tego nieprzeznaczonych./ /GERO/
no, przynajmniej nie oszukujesz sam siebie od początku, że nie będziesz modził Większość tak zaczyna a po roku wchodzi soft dobrze trafiłeś, jeśli chodzi o mody CZT. Instrukcje do zegarów masz w moim temacie, za chwile wleci instrukcja do intercoolera, info z nowym wydechem, EBC, turbo itp itp
no właśnie muszę na początek zwężke wytargać (Gdzie ona?) i zobaczyć jak na 1,0 b dmucha w Sosnowcu często bywałem ,pochodzę z Olkusza ogólnie
Co do bmw przeżyłem tam dwa motory pierwszy od v-techa 240 km z seri 196 pękł mi blok przy 245km/h na szczeście niemcy mają proste autostrady i dobrych nie panikujących kierowców którzy przytomnie sie zachowali i bez niczego zjechali z drogi widząc pedzącą mgłe , człowiek młody i głupi a blok aluminiowy (a silnik to m52b28tu)
Takcja zdechnie całkiem , na dobrej zimowce na suchym asfalcie jest cieżko ruszyc z kopa . Wczoraj moja piekna znalazła zwój kabli pod pasażerem w bagażniku potężny wzmacniacz wisi a radio alpine i coś to nie bangla bo prawy tył nie gra a reszta pierdzi ehhh brak czasu na ogarnięcie autka
Jest na forum CZT 264KM, które miałem okazje prowadzić Jechałem też CZT po remapie na 200KM i jest przepaść pomiędzy osiągami. Nie ma się co bać walki z autem przy dużej mocy
Witam serdecznie posiadacza CZT super autko to fakt i fajnie zaskakuje nie tylko właściciela co do aut też miałem z osiem i japan i szwaby ale po pierwszym 100NX i kilku innych stwierdziłem że tylko Mitsu