Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych od 2002 roku do dnia dzisiejszego.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Witam, mam nadzieje, że ktoś mi coś doradzi z usterką fotela jaką mam w swoim CZ3. Usterka polega na tym, że mechanizm odpowiedzialny za składanie fotela przestał działać. Jak zdjęłam tapicerkę okazało się, że jest za to odpowiedzialne takie male kóleczko, na którym umieszczona jest linka napinającą. Kółeczko to spada przy każdym pociągnięciu uchwytu składającego fotel. Tak na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że coś zostało uszkodzone, tylko nie wiem jak. Nie wiem czy taką cześc mozna dokupić, nie wiem gdzie, bo w okolicy pytałam i wszyscy rozkładają ręce. Jeżeli ktoś może mi coś doradzić co zrobić by fotel znów się normalnie składał to będe wdzięczna.
Miałem tak samo u siebie. Fotel pasażera musiałem składać na dwa razy: najpierw złożyć oparcie a potem przesunąć cały fotel do przodu. U mnie tak jak piszesz to kółko spadało z takiego zaczepu. Podgiąłem trochę to kółko zaczepiłem o bolec i działa. Nic nie spada już od naprawy.Linka odpowiedzialna za zwalnianie tego mechanizmu, idzie pod fotelem do oparcia. Musisz pobawić się nią żeby udało się zaczepić kółko na bolcu na fotelu jakoś. Trochę zejdzie z tym, ale jak rozkminisz, poruszasz trochę tą linką, po manewrujesz oparcie na bardziej pochylone i mniej to uda się założyć tą linkę. Musisz złapać kombinerkami i ciągnąć ile siły tak mi się kojarzy chyba że tak to próbowałem. Pozdrawiam. Napisz skąd jesteś to może coś się uda pomóc jakoś.
i co zadziałało?? też mi nie działa ta wajcha od składania fotela pasażera....troche wkurzające bo dzieciaki muszą wchodzić od strony kierowcy i trzeba co chwile wysiadać.... :-/