Karp miał 5,7 kg i tego samego dnia padł jeszcze 5 kg, to łowisko ma w sobie znacznie większe sztuki, miałem już na haku nie przesadzając co najmniej dwa razy cięższego, ale się wypiął i poszedł w długą Przy dobrych wiatrach może w niedzielę wybiorę się na ostatnie karpie + spinning
Dzisiaj od 9 do 13 na rybkach. Jedno branie i to coś wielkiego skoro pękła żyłka 0,18 na wysokości ostatniego ciężarka...:O ale może źle zawiązałem haczyk a ciężarek spadł. Łowiłem na kukurydze w miodzie i raz na rodzynka i kukurydze - bez rewelacji niestety Jutro spróbuję na rosówki mam kilka sztuk dzisiaj zebranych mam nadzieję, że się leszczyk skusi a może lin lub karp co myślicie? Nęcić będę biszkoptami
Pewnego dnia, który może nigdy nie nadejdzie, poproszę o przysługę...
Mam pytanie łowił ktoś używając psiej suchej karmy jako zanęty?
Znajomy mi kiedyś polecił ten sposób i powiem wam że byłem aż zdumiony jej skutecznością W ciągu godziny wpadło mi 6 leszczy i płotki jakieś nieduże Nie wiem tylko czy ten sposób jest taki czy po prostu te ryby takie zapuszczone na tym łowisku były... Ale sądząc po opiniach czytanych o psich karmach, że mają jakieś składniki wzmagające apetyt u zwierząt to może być dobry sposób. Wtedy używałem jakiegoś darlinga nie wiem czy inne też miałyby taki efekt. Na haczyk założone miałem zwykłe białe robaki.
Ja ją delikatnie zwilżałem wodą i formowałem niewielkie kulki. Chociaż z tego co pamiętam to i takie granulki darlinga tonęły. Ale podobno nie wszystkie toną. Ponadto miałem taką sprężynę że idealnie pasowały mi do niej ta karma nawet sucha i nie wypadała.
A właśnie bobym zapomniał jutro jadę na ryby. Atakuje zębacze, zobaczę jakie będą efekty
Czyli można by było zmielić, dodać wody i zrobić kulki jak z zanęty sypkiej ... może spróbuję jutro dzisiaj byłem na rybkach ale to samo co wczoraj jednak kilka rzeczy zaobserwowałem i jutro wezmę na to poprawkę łowiłem na kukurydzę, ale chyba to się na jesień już nie sprawdza i jutro kupie pinki, albo białe robaki. Dzisiaj miałem jedno branie i zbadziłem niestety, już holowałem ją sobie, ona walczyła zaciekle i nagle bach!! Haczyk został a przynęta zjedzona :/ ale jutro pójdę w to miejsce, gdzie około 17 zaczynają żerować
Kupiłem białe robaki i karmę dla psów darling mam psy to sie nie zmarnuję w razie czego :] jutro rano uderzę a jak tam Misiek Twoje łowy ?
Mam problem od 3 dni zero brania co może być powodem? głębokość wody z 2/2,5 metra grunt tak ustawiam i nie wiem ... może jakiś zloty środek ile cm powinno być od haczyka do spławika? ;>
Niestety czasem nie ma złotego środka, bywa tak że choćby wszystko było pozornie źle ryba weźmie a innym razem na idealnie przygotowany zestaw nic się nie skusi, bo nie Przy głębokości np 2 metrów ja ustawił bym obciążenie tak, by ostatnia śrucina leżała na dnie lub kilka centymetrów nad nim (zależy od typu wody;płynąca czy stojąca i od pogody, czy jest cisza czy wieje i pojawiają się fale), od niej do haczyka było by więc około 20-30 cm, więc nawiązując do Twojego pytania przy 2 metrach zrobił bym od haczyka do spławika (miejsca w którym wystaje z wody) ~2,2-2,3 m
Cholera, tak właśnie łowię z tym, że ostatnia śrucina jest jakieś 15-20 cm od haczyka, wieczorem zmniejszyłem dzisiaj tak, że od haczyka do spławika było z 50 cm to złowiłem leszczuniuniunia 15 cm Łowię na białe robaki i kukurydze, chyba muszę w sklepie kupić zanętę, bo marazm bez brania mnie trafia :/
Mam zamiar jutro białe robaki wymoczyć w aromacie waniliowym, jak nie będą brały dalej to kupuje zanętę w sklepie
W takim ze sklepu spożywczego? Jak tak to nie jest za dobry pomysł bo te robaki pozdychają . Lepiej kupić atraktor w wędkarskim daje bardzo dobry efekt.
Udany wypad nad rzekę San u mnie w mieście Pinki rulezzzzzzz kilka rybek malutkich ale zawsze nie pusta wędka, pogoda nie dopisała stąd mały niedosyt ale wyprawa ok
Dziś wreszcie udany wypad na jesienne szczupaki. Dwie sztuki złowione na żywca; 64 i 45 cm. Mając niedosyt zwinąłem sprzęt i wybrałem się na obławianie wody spinningiem, po niedługim czasie wpadł jeszcze jeden zębacz 62 cm. Wszystkie wróciły do wody
W moich okolicach ciężko coś drapieżnego złapać... byłem w tamtym tygodniu i kilka małych takich 30-35cm szczupłych, jakieś okonki tam skubały paprochy na boczny trok ale nic konkretnego... W sumie to zjadłbym smacznego szczupaczka.