Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Zależy od felgi ale takie minimum to 35 a opona to jak już 195/50/15 a nie 195/55/15 Felgę musisz przymierzyć ale z takimet to maks odsadzenie z jakim powinna wejśc taka felga przy 7 calach szerokości
Miałem na myśli 50 a napisałem 55 Szerokość felgi to 6 cali. 35 to jest max do wewnątrz tak? A na zewnątrz? Czy ET50 przy tej szerokości opony podejdzie? Mam lekko obniżone zawieszenie. Ciężko znaleźć felgi do Colta, otwór centrujący jest bardzo nietypowy, bez pierścieni centrujących chyba nie da rady.
Nie chcę wprowadzać w błąd ale jak dla mnie pierścienie centrujące są tylko po to aby łatwiej było założyć felgę bo w swoim zaraz po zakupie miałem plastikowe te pierścienie centrujące, obecnie ich nie mam i jakoś nie zauważyłem abym tracił koła podczas jazdy do tego żaden wulkanizator do tej pory nie zwrócił mi uwagi na to, że mam w felgach większy otwór centrujący niż powinien być.
Co do ET to doczytałem się, że między 35-45 nie będzie żadnego problemu przy oponie 195/50/15, co mnie zdziwiło znalazłem na forum użytkownika który stwierdził,że przy ET34 obciera mu o nadkole a w innym temacie wypowiadał się gość co ma ET24 i śmiga zadowolony
Ja założyłem w tym tygodniu Borbetty T 15' 7j ET 35.oponka 195/50 .zawieszenie nie obnizone. Przy 4 os na większej dziurze jest przycierka z tyłu . Ranty nie sklepane
LHP Pierścień centrujący nie trzyma felgi, bo trzymają je śruby. Pierścień powoduje to, że masz dobrze wycentrowane koło. Czasami może się zdarzyć bez pierścienia, że lekko krzywo zostanie przykręcone i będzie bicie. Co do felg, to już zamówiłem z ET 45 z otworem takim jak mam na piaście więc po problemie, ale dzięki za odpowiedzi
Takie spostrzeżenia: Felga 6 cali szeroka, opona 195/50/15 ET 45 wszystko gra, nic nie obciera, między wahaczem a oponą ok 10mm luzu Felga 7 cali szeroka, opona 195/55/15 ET 38 czasami obcierka o sklepany rant na sprężynach ok 30mm krótszych, do tego z tyłu miejsce między oponą a wahaczem to jakieś 2 mm opona z rantem.
Byl juz temat o najwiekszym i najmniejszym et do colta, odnajdzcie, bo tam juz walkowano i mozecie duzo info uzyskac. Jabnie szukam bo jestem ma fonie. Pzdr