papug napisał(a):Sprawdzałem kable i świece są OK. Aparat został wymieniony na regenerowany w całości (podobno gwarancja 3 letnia) tak więc myślę że był testowany i sprawdzany przed wysyłką. Czy wie ktoś może jak sprawdzić zasilanie gniazda do aparatu zapłonowego ? Chodzi mi konkretnie w których kablach powinno być zasilanie 12V albo/i mniejsze ?

pewnie zdechł multi port injection relay znajdujący się za radiem albo masz uwalone ecu. 5V powinno już być na włączonym zapłonie. Rozumiem że bezpiecznik od Ecu 20A sprawdziłeś po maską. A kontrolka CE się wogóle zapala na kilka sekund jak włączasz zapłon.?papug napisał(a):Niestety nie ma 5V12V na cewke podaje i na 2 pinie tez jest. Nie wiecie czy jest do tych 5V jakiś bezpiecznik/przekaznik ? Czy to 5V nie pojawia się po zapaleniu auta czy powinno byc na samym zaplonie już. A może to oba uszkodzone ECU ; < ¿

ecu ewidentnie nie ma zasilania , a owe zasilanie dostaje m.in z tego przekażnika. po drugie ecu już wymienił na drugie i dalej bez zmian. jeżeli wierzyć że bezpieczniki na 100% są dobre ( ecu nie jest zasilane z jednego miejsca), i cewka przekażnika zwiera styki (czyt. jest sprawny) , to moim zdaniem nie ma zasilania na styku roboczym przekażnika.LHP napisał(a):Jeśli po przekręceniu kluczyka nie zapala się check (CE) to szukał bym problemu w sterowniku silnika (ECU), odepnij wtyczkę od przepływomierza lub przepustnicy i jeśli nie zaświeci się błąd to raczej na pewno coś padło w ECU.

LHP napisał(a):Jeśli po przekręceniu kluczyka nie zapala się check (CE) to szukał bym problemu w sterowniku silnika (ECU), odepnij wtyczkę od przepływomierza lub przepustnicy i jeśli nie zaświeci się błąd to raczej na pewno coś padło w ECU.

Powrót do CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości