Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Na luzie ‹ Off-Topic
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Wybory prezydenckie 2015 - II tura - na kogo zagłosujecie?

Czyli rozmowy na luzie, zupełnie nie związane z motoryzacją.
Odpowiedz

Na kogo zagłosujesz (lista alfabetyczna)??

Ankieta wygasła 23 maja 2015, o 12:57

Andrzej Duda
10
59%
Bronisław Komorowski
7
41%

Liczba głosów : 17

Postprzez zubrin » 25 maja 2015, o 10:32

ludinho1 napisał(a):...tam się zarabia o zgrozo 1600zł więc pracownicy nie mają wiele do stracenia....

Ale brednie piszesz, nie mają wiele do stracenia?? a jak to samotna matka ma 3 dzieci i to jej jedyny dochód???
UBEZPIECZENIA PZU 600 603 029
zubrin
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 175
Auto: Colt CA4A
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez ludinho1 » 25 maja 2015, o 10:34

się zaczyna rozkmina hehe. samotnej matce z 3 dzieci państwo powinno dać pieniądze żeby nie musiała targać palet w markecie
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC
Województwo: Mazowieckie

Postprzez zubrin » 25 maja 2015, o 10:50

dla każdego po 100 mln :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zubrin
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez tresorex » 25 maja 2015, o 11:16

ludinho1 napisał(a):następna sprawa to administracje i czynsze po 500-1000zł za mieszkanie. to są miliony złotych miesięcznie z jednego dużego bloku :shock: . a pomalują klatkę raz na 10 lat?? czy wymienią windę ??. gzdie te pieniądze są??.

Odpowiem Tobie:
Co pół roku dostaję rozpiskę na co idzie kasa z czynszu.
27% czynszu idzie na opłaty eksploatacyjne czyli całe utrzymanie bloku, posprzątanie dookoła, koszenie trawy itp
21% na fundusz remontowy
33% za wodę
9% do elektrociepłowni za ogrzewanie
a reszta to kablówka, domofon, śmieci, podatek

Z resztą większość spółdzielni jest prywatna i potrafi dobrze zarządzać swoją kasą. U mnie całe osiedle jest wyremontowane, są nowe chodniki, robią remonty ocieplenia które było robione w latach 90 i już nie spełnia norm. Jak komuś się nie podoba płacić na spółdzielnie to może wybudować sobie dom i wtedy dopiero zobaczy się gdzie idzie ta kasa jak będzie trzeba kupić kostkę na wjazd do garażu, spędzić 2h dziennie na zamiataniu ogródka, odśnieżaniu chodników, zapłacić za wodę, gaz, prąd, albo naprawić dach bo cieknie ;)

ludinho1 napisał(a):\to ja się pytam qrwa gdzie są moje i milionów ludzi podatki płacone miesiąc w miesiąc.

Wszystko leci do wspólnego worka z którego później opłacasz emerytów, urzędników, budujesz drogi, uzbrajasz wojsko itd
ludinho1 napisał(a):się zaczyna rozkmina hehe. samotnej matce z 3 dzieci państwo powinno dać pieniądze żeby nie musiała targać palet w markecie

Taaaa państwo socjalne... nie lepiej dać jej możliwość zarobienia tyle żeby mogła utrzymać siebie i trójkę dzieci? Później ludzie tak myślą, że po co pójdą do pracy jak mogą dostać socjal a resztę dorobić na szaro.
Pomogłem? Polej piwko!

ObrazekREGULAMIN
tresorex
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 442
Auto: Accord VII

Postprzez ludinho1 » 25 maja 2015, o 11:43

spółdzielnie - za dużo biorą , za mało robią. to są tylko procenty na papierze. papier wszystko przyjmie.

praca. oczywiście że lepiej by było żeby była niż brać zasiłki. ale płaca musi być godna a nie głodowa.

Polska nie jest biednym krajem ale jest żle rządzona i defraudowane są pieniądze publiczne na utrzymanie rzeszy nierobów zarabiających w setkach tysięcy za pierdzenie w stołek. Takie jest moje zdanie :) .
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez tresorex » 25 maja 2015, o 12:49

Nie każda spółdzielnia jest złodziejem. W Poznaniu widać jednak przepaść bo na osiedlu, na którym mieszkam jest bardzo ładnie i widać, że dużo się inwestuje i kasa wydawana jest na bieżąco. Ale na osiedlu na którym pracuje jest strasznie. Bloki nieocieplone, chodniki krzywe, wszędzie jeszcze asfalt który leży od nowości osiedla...

Odnośnie pracy i wyrzucania pieniędzy w błoto to konieczna jest zmiana całej ekipy, która wychowała się w PRLu gdzie kradło się wszędzie gdzie tylko była możliwość, a młodzi biorą przykład z góry i robią się tacy sami. Może w parlamentarnych wreszcie ludzie to zauważą i coś z tym zrobią. Niech teraz PO i Pis się wykażą... Kaczyński po zwycięstwie Dudy już prawie mianował się premierem, a nie ma jeszcze oficjalnych wyników :lol: tego właśnie chcą - stołków i władzy, a nie dobra obywateli :evil:
Pomogłem? Polej piwko!

ObrazekREGULAMIN
tresorex
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 442
Auto: Accord VII

Postprzez ludinho1 » 25 maja 2015, o 13:23

i to jest prawda co mówisz. człowiek się łudzi że może coś się poprawi ale poprawy nie widać . kto by nie rządził.
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez bonsao » 25 maja 2015, o 18:35

EMPEGERO napisał(a):Ja tylko mam nadzieję, że Duda nie spełni większej części swoich obietnic..

No to ładne życzenia składasz nowemu prezydentowi .A Komorowski spełnił prawie wszystkie? Widzę po portalach internetowych że wszyscy sympatycy PO już maja" bul dupy" ,a ilu jest jasnowidzów to nie mogłem zliczyć już wiedza co się stanie . Jeszcze nowy prezydent nie usiadł na stołku a już jest "be" .Ta sama sytuacja jak w 2005. Zabawa przednia warto było iść na wybory. Zacytuje tu Wojciecha Cejrowskiego "Nawet jak kontrkandydatem Bronisława Komorowskiego by było żelazko to ja bym poszedł i zagłosował na żelazko" . :lol:
bonsao
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 151
Auto: CZT i Space Runner II
Województwo: Łódzkie

Postprzez Tovija » 25 maja 2015, o 19:41

Znowu ta nakręcana przez media głównego ścieku atmosferka. Jak 10 lat temu, kiedy Kaczyński jeszcze nie zdążył objąć fotela prezydenta a już na nim psy wieszano i obarczano winą za wszystko co się działo w Polsce do 2005 roku :mrgreen: ten sam klimacik. Łykacie tę propagandę jak głodne pelikanki :mrgreen:
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens
Województwo: Śląskie

Postprzez ludinho1 » 25 maja 2015, o 21:34

EMPEGERO napisał(a): Duda naobiecywał rzeczy, których nie da się spełnić przy zachowaniu poziomu naszej gospodarki
Gero a to skąd wiesz?. Zwróć uwagę że to był główny argument kampanii PO przeciw Dudzie. A skoro media kłamią (moim zdaniem to jest niestety fakt) nie mówiąc już o wpisach internetowych których w ogóle ja nie czytam. Kółko się zamyka. Jeden psioczy na drugiego a my zwykli obywatele nie mamy mieć prawa wiedzieć jaka jest prawda.
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez bonsao » 25 maja 2015, o 23:05

EMPEGERO napisał(a):Bonsao, już się zdążyłem domyślić, że bardzo poważnie podchodzisz do tego co wyczytasz w komentarzach portali informacyjnych. Zwróć uwagę, że połowa z nich to są te same nicki, które sobie dorabiają wpisami zamawianymi przez partie polityczne - tzw. zawodowi komentatorzy.

I na koniec proszę, żeby mnie nie wrzucano do worka ze wszystkimi pelikanami, którzy na przemian głosują na tych samych z nadzieją głupiego, że będzie lepiej. Bo nie popieram w tej chwili żadnej partii, która jest w sejmie. Każdy miał swoją szansę się wykazać i każdy ją zmarnował. Niepokoi mnie to (bo do "bólu tyłka" jeszcze daleko), że w tej chwili rośnie poparcie najgorszej partii z tego całego bagna. Partii w której jest najwięcej fanatyków religijnych oraz oszołomów, którzy powinni być poddani badaniom u psychiatry.

Mnie oskarżasz że bardzo poważnie podchodzie do tego co wyczytam w komentarzach portali informacyjnych. :lol: Przejrzy swoje wpisy i a zwłaszcza to ostatnie zdanie i przeleć wpisy na portalach informacyjnych i może znajdziesz nawet podobne słownictwo "fanatyk religijny, bagno,oszołom,psychiatra" .Zdradzając w ten sposób twoje zamiłowania do jednej z dominujących partii. No dobra starczy tego błota. Ubawił mnie ten skowyt po wygranej Dudy od samego rana mam uśmiech na twarzy. W ogóle to niepotrzebny był ten temat na Coltmani staram się uciekać od tego Politycznego gówna chodź to nie łatwe. Nie to nas wszystkich jednoczy, a może tylko nas podzielić. Politykom oto właśnie chodzi. A jeszcze jedno bo zapomniałem przepraszam wszystkich coltmaniaków którzy poczuli się obrażeni. Sympatia do Mitsubishi ma nas łączyć nie dzielić mimo różnicy w niektórych sprawach. Pozdrawiam wszystkich coltmaniaków
bonsao
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 151
Auto: CZT i Space Runner II

Postprzez dymano » 26 maja 2015, o 07:34

Dlatego nie powinno sie mieszac polityki do forum motoryzacyjnego. Dla mnie ciekawsza motoryzacja niz polityka :D
Mitsubishi Colt CA0 1.8 DOHC (Czerwona strzala)
Hyundai Accent 1.3
MItsubishi Colt 1.3 C50
dymano
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 21
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 + 1.8 dohc

Postprzez zubrin » 21 cze 2015, o 12:10

EMPEGERO napisał(a):To znajdź aktualną.

Obrazek
zubrin
Klubowicz
Klubowicz

Poprzednia strona

Odpowiedz