Chciałbym oznajmić wszystkim, że dzisiaj razem z Fadorem przekroczyliśmy linię mety projektu ratowania forum porządkując ostatnie działy. Droga była długa, bolesna, w początkowej fazie nawet niewykonalna bez wsparcia alkoholu. Zaliczono tylko jedną wpadkę - w jednym z regionów nie przypisano postów do kont w kilku najstarszych tematach i można zaobserwować kilkunasto-postowe monologi, a z racji braku dostępu do starego forum nie można już z tym nic zrobić. Przy tym ogromie tytanicznej pracy jaką wykonaliśmy na szczęście to tylko mały pryszcz.
W imieniu administracji oraz klubu Coltmanii chcę podziękować wszystkim, którzy przyłożyli w takiej czy innej formie rękę do przenosin oraz utrzymania porządku na forum. Przenieśliśmy przez ten czas kilkadziesiąt tysięcy postów, wykonaliśmy ponad 35 tysięcy operacji moderatorskich, nie jestem w stanie niestety podliczyć ilości wypitych procentów.
Dla ciekawskich wyciągnąłem listę osób z logów moderatorskich z ilością wykonanych operacji od 20 Czerwca 2013 do dnia dzisiejszego (brak danych z pierwszych trzech miesięcy). Ten kto przenosił posty może sobie jeszcze ilość operacji podnieść o liczbę przeniesionych postów lub założonych kont:
Jeżeli kogoś pominąłem to Schizo na pewno uzupełni listę.
Korzystając z okazji chciałbym wszystkim podziękować za współpracę oraz za cierpliwość jaką niektórzy potrzebowali do mojej osoby gdy dawałem wam w kość (zwłaszcza na początku), by utrzymać takie forum w ryzach niestety trzeba czasem odwrócić się od swojego sumienia. Mam nadzieję, że nie wszyscy mnie za to znienawidzili. Aktywnie dołączyłem do administracji nie tylko w ramach pomocy przy przenosinach, ale również z zamiarem poprawy organizacji i funkcjonalności. Większość z moich założeń udało mi się zrealizować, pochłonęło to wiele czasu i pracy, ale było warto. Dzięki wielkie...
...ale i tak największe brawa należą się Schizulcowi za wzięcie losu coltmanii na klatę w pełni świadom w jak wielkie bagno się pakuje. Bez jego wiedzy technicznej, koordynacji pracy i poświęcenia własnego forum nie zaszlibyśmy tak daleko. Twoje zdrowie.
Należą się podziękowania Od razu przyjemniej się siedzi ze świadomością, że wszystko posprzątane.
Tak dzisiaj nawet rozmawiałem o poziomie merytoryki na forum i ogólnej jego treści - przyznam, że podoba mi się to. Znalazłbym sporo for samochodowych, które mogły by z nas wziąć przykład.
Ja również przyłączam się do podziękowań. Dziękuję każdej osobie, która w jakikolwiek sposób przyczyniła się do tego, jak to forum aktualnie wygląda i funkcjonuje. Pracy było sporo, tak jak wspomniał GERO, z początku bez alkoholu by się nie obyło, bo nie dało się tego robić na trzeźwo i sami wątpiliśmy w powodzenie tej operacji, ale jak widać - warto było.
To, co jest teraz, jest w zasadzie wstępem do tego, co tak na dobrą sprawę nas czeka
Fakt, poświęciłem własne forum, ale niejednokrotnie pokazaliście mi, że coltmania to nie tylko auta i nasza pasja, ale przede wszystkim świetni ludzie. Mam tylko nadzieję, że nie będziecie mnie bili jak przez najbliższe kilka miesięcy będę ratował swojego wielotematyka, bo to też dla mnie bardzo ważne miejsce w sieci
Wiedziałem, że o czymś zapomniałem napisać. To co napisał Fador, możemy z czystym sumieniem stwierdzić, że wyróżniamy się na tle innych forów motoryzacyjnych. Nie wspomniałem również o ważnej rzeczy, że przed rozpoczęciem przenosin sporo czasu pochłonęły wstępne porządki czego nie widać na statystykach jak np. Aquarius, który wymoderował większość WLKP.
Wuja, jest co opijać Do osób, które przygotowywały forum, dobrze byłoby też dodać Wizera, który też działał na starym forum przed przenosinami w celu uporządkowania Zabrakło nam też miśkawwl, który dość aktywnie pomagał nam na początku.
Jak mi się ktoś jeszcze przypomni to na pewno dam znać.
Dopisuj do listy, ale statystyki wyglądają mi na niekompletne. Nitrsus ma tylko 300 operacji, a misiek jedną, nie było w trakcie jakiegoś czyszczenia logów? Ta dwójka powinna mieć sporo operacji na koncie.
Aquarius, nie że leniuszek, ale wiesz dobrze że lekarze zabronili Ci się przemęczać.. Nie martw się i niczym nie denerwuj. zaraz zrobię meliske na uspokojenie
Auto-Laweta do 3,5t Katowice i Okolice (Śląskie) 533-583-993
HuuuuurrrrAAA Wkoncu się udalo!!! Co do logow to pamietam ze ja początku przenosin były czyszczone co 3/4 tygodnie co najmniej 5razy ale czy to wazne kto ile itp?? Cieszmy sie nowym świeżutkim nowym forum!!
Mama mi mówi:Ty jesteś jak ten twój Colt mały głośny i dużo pijesz na mieście. Życie jest za krótkie żeby jeździć dieslem. NIE KLIKAJ TEGO!!
Ja coś przenosiłem... nie pamiętam, chyba trzeba AlcoLocka na forum założyć bo to się robi niebezpieczne...
Generalnie z podziękowanie dla tytanów, którzy poprzenosili setki i tysiące postów, pełen szacunek!!
Z każdą chwilą rośnie liczba tych, co mogą mnie cmoknąć w zadek, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik z Bożej Łaski - od 1993r. Szukasz grafik? Szukać mnie na jabberze.