Nik napisał(a):Tovija na czym to poskładałeś?? eJay??
No wiesz ? Chcesz mnie obrazić ? Godziny tnięcia sampli, modulowania dźwięku i wszelakiej możliwe kombinatoryki w fruity loopsie i coll edit pro Sampelek w tle wyciąłem z utworu Haliny Kunickiej i potem odpowiednio zmodyfikowałem - ogólnie trochę zabawy przy tym było
P.S. gdyby nie chciało się wam ściągać to daję link do youtube'a
Ten eJay to taka podpucha była ;p FL + CEP całkiem niezły duet ;d
Wykorzystam ten temat do jednego pytania. Miał ktoś z Was miał do czynienia z Korg nanoKEY?? Chodzi mi w sumie bardziej o to jak to pod palcami leży bo osiągi jestem wstanie sobie wyobrazić. Cena mnie tylko zastanawia czemu to takie tanie
Mój kawałek nie jest jeszcze skończony. Na tym, co powyżej uczyłem się obsługi FL. ;] Postanowiłem zrobić remix-cover Out of the Blue od Ferry'ego Corstena. Kawałek prosty w budowie i bardzo rytmiczny. Skończę go - nie wiem kiedy. Jak na razie jest break down... :]
Haha zajebiste Tov. Tekst do tego loopa aż sam się w głowie układa...
#Tovija - dobry bicik ułożyłeś lubię takie klimaty
#Wszyscy - to takie moje 2 produkcje, które ostały się z czasów gimnazjalnych bodajże mieliśmy z 2 kumplami takie małe crew, scratchowaliśmy szyby w tramwajach, malowaliśmy graffiti i bawiliśmy się w muzykę właśnie . Młodzieńcze zajawki, a te kawałki zostały w ramach pamiątki. Miałem gdzieś jeszcze kartki z tekstami piosenek, które pisaliśmy wtedy . Ba!! Pamiętam nawet, że nagrałem swoją solową płytę w tydzień :D:D tzn bity sobie potworzyłem w bliżej nieokreślonym czasie, teksty piosenek napisałem w tydzień i w drugi tydzień to nagrałem na jakimś najtańszym mikrofonie, ale niestety nie mam tego już :/, czego żałuję. Tak czy siak coś ode mnie
To spowolnione gorsze, bo... słychać, że to jest spowolnione może jakby był rym do tego + coś jeszcze dodanego, to nie byłoby tego tak słychać, ale ogólnie dobrze dobrane to do siebie
bity to ja sam robiłem w sumie kumplowi nie bardzo wychodziło, nie miał słuchu zbytnio właśnie robił taką hałę, o której piszesz . Ja się jarałem wtedy grubo robieniem bitów, bo głos mam średni, nawet teraz mając 25 lat , poznaliśmy się zresztą na żywo, więc sam słyszałeś Ty masz taki gruby głos, jak Sokół , wyrazisty, tłum by Cię słuchał!
Dzięki za komplement odnośnie głosu A co do conceptu to celowo spowolniłem tempo gdyż mam w planach nie zrobić bit, a coś w stylu downtempo/trip. To oczywiście tylko podstawowy zarys, mam zamiar zrobić coś już bardziej rozbudowanego i profesjonalnego, nie poświęcić parę godzin a parę dni/tygodni. Zobaczymy czy wytrwam
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
No ładne bity tworzycie. Kiedyś też ściągnąłem sobie FL ale zanim coś sensownego zrobiłem to zakończyłem swoją przygodę. Trochę ciężko było mi rozkminić ten kombajn i się zniechęciłem, także szacun dla was bo brzmi to dosyć profesjonalnie.
Mystek, ten drugi kawałek co zrobiłeś jest spoko, jednak dobrze zauważyłeś, że śpiewać nie powinieneś
Haha, wiedziałem to już w gimnazjum ale szczerze mówiąc nawet bardziej jarało mnie robienie "czarnej roboty" (czyt. muzyki) niż być na pierwszym planie (czyt. śpiew/rym). Szkoda, że zajawka przeszła, aczkolwiek pewnie coś tam bym sknocił w każdej chwili pościągać jakieś dziwne albumy z jeszcze dziwniejszą muzyką, posłuchać, pociąć co lepsze sample i coś stworzyć
Kurcze 2 dni od umieszczenia filmiku i zero komentarzy - aż taką komercyjną chałę odje*ałem ? Mówcie śmiało, zrobiłem ten bicik w przeciągu 40 minut może ;d Więcej mi zajęło szukanie sampli niż tnięcie tego wszystkiego
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Witam was ponownie mi drodzy Wiem że tego rodzaju muzyki może być na naszym forum mało, albo nawet wcale ale mimo to się pochwalę może mnie nie zbanują A więc wczoraj powstała kolejna kompilacja muzyczna Zapraszam do odsłuchania: https://soundcloud.com/lukvanb/luk-van-b-this-is-pompa-bijacz