Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Na luzie ‹ Komputery, GSM i elektronika
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Windows 10 - jak wrócić do Windows 7

Tematy związane ze sprzętem komputerowym, telefonami i pozostałą elektroniką.
Odpowiedz

Postprzez ludinho1 » 3 paź 2015, o 13:32

Ja mam win7 , śmiga wszystko jak należy i nie zamierzam zmieniać na żadnego innego :)
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC
Województwo: Mazowieckie

Postprzez pave64 » 5 paź 2015, o 14:42

ludinho1 napisał(a):Ja mam win7 , śmiga wszystko jak należy i nie zamierzam zmieniać na żadnego innego :)

Do czasu, gdy brak aktualizacji tudzież brak kompatybilności z nowym oprogramowaniem/sprzętem nie zmusi Cię do przesiadki. ;) Ja na jednym komputerze mam 7, a na drugim 8.1 i też będę się bronił rękami i nogami przed zmianą. Niestety prędzej czy później i tak się trzeba będzie poddać.

Najszybciej oczywiście skapitulują entuzjaści gier komputerowych, ponieważ oni najbardziej potrzebują ciągłych zmian sprzętu, żeby podołać rosnącym wymaganiom nowych gier.
03.06.2014 - 05.05.2019 - Mitsubishi Colt CJ4A 1999
05.05.2019 - ... - Mitsubishi Colt CZT Ralliart 2010
pave64
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 33
Auto: Colt CZT Ralliart

Postprzez Alkanick » 5 paź 2015, o 15:12

pave64 Ja tam nigdy nie aktualizowałem 7-ki i dobrze na tym wychodzę od 4 lat jak nie lepiej.
Ja tam mam złe doświadczenia z aktualizacjami, zawsze coś się rypie i to przy systemach głównym jak windows, zdecydowanie pogarsza prace sprzętu.
Nie dawno zmieniłem telefon i po tygodniu używania pełno aktualizacji chciało się pobierać i wpieprzać, za każdym razem kiedy chciałem po prostu sprawdzić godzinę dostawałem pełno wiadomości o aktualizacjach. Wyłączyłem co się dało i mam spokój, po co aktualizować jak działa? jak przestanie to sam sobie to ręcznie zrobię.
Obrazek Obrazek
Alkanick
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 149
Auto: WRX Hawk Wagon/Colt CA5A
Województwo: Śląskie

Postprzez ludinho1 » 5 paź 2015, o 21:16

na szczęście baaardzo rzadko gram na kompie jeśli już to w medal of honor lub w managera piłkarskiego któe nie mają dużych wymagań i lapiszon ogarnia spokojnie więc póki mój lapek będzie działał to żadnych zmian systemu nie będzie :) .
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC

Re: Windows 10 - jak wrócić do Windows 7

Postprzez terminus » 6 paź 2015, o 05:41

@Alkanick po prostu stosujesz zasadę McGywera: nie zepsute, nie naprawiam. Tylko się narażasz niestety.
Z każdą chwilą rośnie liczba tych, co mogą mnie cmoknąć w zadek, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik z Bożej Łaski ;-) - od 1993r.
Szukasz grafik?
Szukać mnie na jabberze.
terminus
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 167
Auto: Carul lui Dracula

Postprzez Tovija » 6 paź 2015, o 08:33

Ja śmigam na 10 i wciąż nie narzekam. Czekam tylko na jakiś udpate albo gotowy fix, aby wyłączyć robienie kopii zapasowej całego dysku twardego w Win10 bo co jakiś czas się to dziadzostwo odzywa i przeszkadza troszku. A tak pozatym to jest git. Od tygodnia pykam sobie w Max Payne 1 i 2 - sciagnalem no cd cracki i nawet nie muszę uruchamiac w trybie zgodności a cała reszta programow smiga bez zarzutów. W sumie to na 10tce komputer działa mi jescze szybciej i stabilniej niż na 7 - tak, wiem ze to dziwne - tym bardziej ze system zostal zainstalowany jako nakladka na Win7 wiec teoretycznie powinien być mułem, ale o dziwo jest gitens.
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens

Postprzez Alkanick » 6 paź 2015, o 11:06

No to po tym co Tov napisałeś jestem spokojny o przyszłość na moim 'gdzieś tam' nowym kompie. Obejrzałem sobie recenzję i faktycznie, jest dobrze 10-tka może zastąpić 7-kne. 8-ki osobiście nigdy nie miałem ale nie raz używałem u kogoś sprawdzałem i szperałem, jak o niej pomyślę to mnie bierze padaka :D
Obrazek Obrazek
Alkanick
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Schizo » 9 lis 2015, o 00:10

Alkanick napisał(a):Obejrzałem sobie recenzję i faktycznie, jest dobrze 10-tka może zastąpić 7-kne

Do czasu aż nie padnie Ci płyta główna/procek lub co innego ze sprzętu. Aktualizacja do 10 jest darmowa przez rok.
Po tym okresie jak padnie Ci sprzęt, trzeba będzie kupić system.
Ja cisnę na 8.1 tak długo jak będzie się dało. Potem podziękuję M$ i przechodzę na linucha.
TANIE gry: KLIKNIJ TUTAJ

Rozwiązałeś problem? Podziel się rozwiązaniem na forum.

NIE UDZIELAM POMOCY NA PRIVIE.
Schizo
Administrator
Administrator

Dostał piw: 495
Auto: CZT/Grandis/Outlander 2
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Postprzez terminus » 27 lis 2015, o 18:23

Ja to zrobiłem jak zobaczyłem XP...
Z każdą chwilą rośnie liczba tych, co mogą mnie cmoknąć w zadek, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik z Bożej Łaski ;-) - od 1993r.
Szukasz grafik?
Szukać mnie na jabberze.
terminus
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 167
Auto: Carul lui Dracula

Postprzez Gregg » 30 lis 2015, o 16:32

Z racji tego, że po 8 latach beztroskiego użytkowania mój XP skapitulował, postanowiłem przesiąść się na coś nowszego. Nie chciałem jednak rzucać się od razu na głębokie wody i wrzuciłem sobie siódemeczkę...i już kurwa od dwóch miesięcy mój laptop robi takie cuda, że zamiana wody w wino, to przy tym pikuś! ...nie mówiąc już o ilości wina jakie faktycznie przy nim wypiłem! :D
Wszystko było cacy przez pierwszy tydzień, potem zaczął ciągnąć aktualizacje i już sam od nich ześwirował...ja chyba też :lol:

...dobrze, że mam jeszcze tablet! ;)
Obrazek
Gregg
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 186
Auto: Jeep GC 5.2 V8, Smart 0.8 CDI
Województwo: Nie dotyczy
  • Strona WWW

Postprzez Alkanick » 30 lis 2015, o 17:09

Dla tego pierwsze co ja robię po formacie 7-mki to totalnie blokuje wszystkie aktualizację jeszcze zanim podłącze neta :D tak dwa lata działa beż problemów i z pewnością lepiej jak XP.
Obrazek Obrazek
Alkanick
Klubowicz
Klubowicz

Poprzednia strona

Odpowiedz

Powrót do Komputery, GSM i elektronika

Powrót do Strona główna forum