Mam wrażenie że żarówki które mam obecnie zamontowane oświetlają bardzo krótki odcinek drogi przed samochodem. Jak jadę po ciemaku to ledwo mam oświetloną drogę przed autem. Chodzi mi o włókno mijania bo drogowe dają ładnie. Jak wiadomo na rynku żarówek są tysiące i wszystkie najlepsze . Podajcie jakieś swoje sprawdzone typy które mógłbym zakupić
regulację elektryczną zdemontowałem 2 lata temu . uznałem to za zbędne a potrzebowałem miejsca na klakson . a w marcu były ustawiane światła. moje obecne żarówki to chyba Narva za 8 zeta z marketu . wymieniane dawno temu.
Fador jak z żywotnością tych halogenków?. bo cena zacna
Kurde znowu ktoś ingeruje w mój temat. Specjalnie nie pisałem prefiksu [CJ0] bo z tematu skorzystaja nie tylko użytkownicy colta CJ0. a tu się pojawia prefiks . Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu powtarzali mi starsi i mądrzejsi
Przez dwa lata ujeżdzałem Tungsram Bluish (czy jakoś tak), dopiero po jakichś dwóch latach jedna padła - wymieniłem na Philips Xtreme Vision - różnicy w świeceniu praktycznie nie ma - obie świecą na podobnym poziomie, jak dla mnie, rewelacyjnym różnica w kolorze - Tungsramy były bardziej białe. Po dorzuceniu postojówek Philips bluevision reflektor jest zupełnie biały także jak miałbym polecać to te Tungsramy cena bardzo fajna, żywotność też, a przede wszystkim to co najważniejsze - "jakość" świecenia na naprawde rewelacyjnym poziomie
przepalające się żarówki w serii CZ to znany przypadek, ja wymieniłem - przejeździłem rok, nowy właściciel jeździ od października i dalej działają. Także jest prawie 2 lata już w samochodzie, który lubi przepalać żarówki.
Ja polecam zregenerować lampy... Pomimo tego że lustra wygladają dobrze, to mają już swoje lata i straciły własciwości. W poprzednim aucie dałem do napylenia i różnica była ogromna, bez potrzeby zakładania jakiś "super" żarówek Wcześniej świeciły tak jak opisujesz. Długie zawsze sa ok, bo świeci całe lustro.
Ostatnio edytowano 26 sie 2014, o 22:16 przez tomchuck, łącznie edytowano 1 raz
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
Ja bym dal do regeneracji (polerowanie kloszy+ natrysk odbłyśnika). To zawsze pomoże. Ja polecam żarówki Bosma Super white/extreme white. Ja używam od samego poczatku i jestem zadowolony. Nighte breaker jest nieco lepszy w nocy, ale Bosma jest ok.
CM od 11.2008 (z przerwą) Colt CZ5 1,1 Colt CA4A [*] Galant gti E33A [*] Sir Lancelot CS9A v6 [*] Galant E33A GTI [*] Lancer CB4W[*] Proton 418 LRS [*] Mitsubishi Mirage coupe1995 Mitsubishi Galant EA5A
zelu napisał(a):Bosma super White. Świecą ekstra za pól ceny osramow
no nie wiem. Niska cena skądś się bierze. Jakość świecenia zależy w głównej mierze od dobrej geometrii żarnika. Koszty obniżasz poprzez obniżenie standardów jakościowych.
Btw. chciałem je porównać z osramami, ale nie znalazłem żadnch danych technicznych. Dla Nightbreaker są takie: Trwałość Trwałość B3 150 h Trwałość Tc 300 h
Dane fotometryczne Temperatura barwowa 3400 K Strumień świetlny 1550 lm Strumień świetlny, tolerancja ±15 %