Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Dyskusje motoryzacyjne ‹ Dyskusje ogólne
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Fotelik samochodowy jaki macie, jaki pasuje.

Ogólne rozmowy związane z motoryzacją.
Odpowiedz

Postprzez mifcia » 7 kwi 2018, o 17:00

:wstyd: Napiszcie mi proszę jakie macie foteliki samochodowe dla dzieci. Chodzi mi konkretnie o foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy z przedziału wiekowego 0-18 lub 0-24.

Szukamy fotelika, który musi pasować do dwóch aut. Problem tkwi niestety w dopasowaniu do mojego auta ze względu na gabaryty. Mam Colta CJ0.

Byliśmy w dwóch firmach, które zajmują się doborem tego typu sprzętów i niestety jest problem z dobraniem odpowiedniego.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam
Statystycznie rzecz biorąc, zdanie: "Ależ on jest wielki!" słyszy najczęściej pająk :-D
mifcia

Dostał piw: 4
Auto: Miciu
Województwo: Mazowieckie

Postprzez ludinho1 » 8 kwi 2018, o 10:38

Siema. Przerabiałem temat niedawno i ....doszedłem do wniosku że trzeba dokupić większe auto :lol: . Najgorszy minus że Colt CJ0 nie ma systemu isofix i trzeba za każdym razem fotelik wiązać pasami , już nie mówiąc o każdorazowej gimnastyce ze składaniem oparcia. Jako że ja wygodny to nie mogłem sobie wyobrazić tych utrudnień . Kupiłem Lancera kombi , do tego baza Maxi Cosi Family FiX zamontowana na stałe i nosidełko Maxi Cosi Cabrio Fix montowane na klik i wypinane jednym przyciskiem . Rewelacyjna obsługa :) . Jeśli u Was nie wchodzi w grę wymiana auta na takie z Isofix to mimo wszystko polecałbym te nosidełko Maxi Cosi Cabriofix bo jest super. Z tą różnicą że nie da się bazy zamontować i fotelik musi być wiązany pasami . Gratki i Pozdro :)
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC

Postprzez mifcia » 8 kwi 2018, o 11:08

Dzięki Ludin, ale ja mam córkę 9 miesięcy i nosidełko już nie wchodzi w grę. Mamy dwa auta, ale dwoma będzie przewożona. Jedno zawozi dziecko drugie odbiera dlatego szukamy opcji dopasowania do obu aut.
Statystycznie rzecz biorąc, zdanie: "Ależ on jest wielki!" słyszy najczęściej pająk :-D
mifcia

Postprzez mifcia » 25 kwi 2018, o 15:00

Może kiedyś komuś się przyda.

Jeśli chodzi o Colta to przy dziecku o wadze 10 kg i wzroście 72 cm. kosztem przedniego siedzenia pasują foteliki (rwf) axkid u nas przymierzone modele kidzone i minikid i te są odpowiednie.

Tak czy inaczej polecam z czystym sumieniem firmy zajmujące się doborem fotelików. Odwiedziłam dwie z czego z jednej z firm byliśmy w dwóch miejscach (mają w Warszawie dwa sklepy) i nie mogę złego słowa powiedzieć. W każdym pełen profesjonalizm i zaangażowanie.
mifcia

Odpowiedz

Powrót do Dyskusje ogólne

Powrót do Strona główna forum