Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CA1A] 1.3 GLi 12V 75KM - NIE DZIAŁAJĄ KIERUNKI

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

Postprzez justyna_ezg » 26 kwi 2017, o 18:32

Witam,
mam problem z kierunkowskazami. Po włączeniu migacza lampka mignie z 2 razy i koniec.
Ogólnie slychać cykanie przekaźnika który jest pod kierownicą, więc prąd dochodzi do przekaźnika. Tak mi powiedział mechanik jak u niego byłam. W związku z tym mechanik stwierdził, że problemem jest przełącznik kierunkowskazów (manetka przy kierownicy).
Przełącznik kierunkowskazów został wymieniony na drugi używany ale nic to nie dało.
Mechanik nie wie co jest przyczyną. Byłam u 2 innych mechaników i też nie dali rady z tematem.
Czy ktoś może wie co może być przyczyną ?
Na domiar złego są takie dni, że migacze działają bez zarzutu - zupełnie jak by same się naprawiły.
Dociskałam przekaźnik w kasecie bezpieczników ale nic to nie daje.
Światła awaryjne działają bez zarzutu.
Auto to colt 1.3 GLi 12V (CA1A) (75 KM)
Ps. Czy ktoś może mi polecić dobrego mechanika z Łodzi lub okolic ?
justyna_ezg

Dostał piw: 0
Województwo: Łódzkie

Postprzez ludinho1 » 26 kwi 2017, o 21:57

potrzebna wizyta u elektryka a nie u mechanika. to dwa różne zawody . dla elektryka ta naprawa jest prosta jak budowa cepa.
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC
Województwo: Mazowieckie

Postprzez justyna_ezg » 28 kwi 2017, o 14:43

masz na mysli elektromechanika ? jeśli tak to bylam u dwóch i żaden nie pomogł....
justyna_ezg

Województwo: Łódzkie

Postprzez cichy » 29 kwi 2017, o 22:51

Ja ostatnie dwa dni ( i jedną noc )poświęciłem na poprawianiu partactwa w moim aucie. Tak sobie myślę żeby najpierw sprawdzić masę. W wielu miejscach na karoserji znajdują sie takie kable, które juz mogły zasniedziec.
cichy

Auto: Colt 1.6 2003r
Województwo: Małopolskie

Odpowiedz

Powrót do CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum