Jak nie macie centralnego zamka to trzeba ciągnąć przewody do drzwi, montować uniwersalne siłowniki,podłączyć centralkę sterującą. Ja ostatnio podłączałem w CJ0 ale tylko sterowanie pilotem, centralny już był. Nie jest to specjalnie skomplikowane,raczej pracochłonne. Polecam stronę www.stig.pl i użytkownika http://allegro.pl/my_page.php?uid=5266869. Od niego kupowałem sterownik i wszystko działa jak należy.
Ja u siebie w c50 sam montowałem, jedyna trudnosc to odpowiednie dorobienie ciegien łaczących siłownik z zamkiem. Tak jak napisał kolega wyżej nie jest to trudne lecz czaso i pracochłonne. Mi zeszło ok 6 godzin na montaz
CJ0 chyba wszystkie maja fabrycznie centralny z kluczyka, wystarczy dokupic centralke z pilotami i podlaczyc. Ja mam gdzies opis i zdjecia jak to zrobic, zainteresowanych tym, jak to podlaczyc piszcie na pw podajac emaila, to podesle instrukcje. Sam zainstalowalem i dziala juz dobre pare lat i wieksza wygoda jest na pewno.
Ja podpinałem pod kabel przy bezpiecznikach.Trochę się go naszukałem,ale później wpadłem na pomysł żeby sprawdzić jakie kolory mają przewody od tylnych kierunków(łatwo sprawdzić) i takie też były w miejscu gdzie podpinałem.