Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ XVII ZLOT OGÓLNOPOLSKI 2026 ‹ Archiwum zlotów ‹ VII ZLOT OGÓLNOPOLSKI KALETY 2014
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[VII ZLOT - KALETY 2014] WYBRANY OŚRODEK

Moderator: Organizator zlotu

Zablokowany

[VII ZLOT - KALETY 2014] WYBRANY OŚRODEK

Postprzez Major » 17 lis 2013, o 18:26

Witam.
Z ogromną przyjemnością chcemy razem z Eddie’m poinformować o wyborze ośrodka na zlot Coltmani w 2014 roku.
Z dwóch wcześniej prezentowanych Wam przez nas ośrodków, wybraliśmy Ośrodek Zielona znajdujący się w Kaletach (42-660 Kalety, współrzędne 50.543749,18.97093 na google maps zdjęcia sat. z czasów powodzi, a na http://mapy.geoportal.gov.pl/imap/ zdjęcia po ogarnięciu zniszczeń). Oglądając obydwa ośrodki wybraliśmy ten bez żadnych problemów.
Jest czysto, mimo że po sezonie, w domach nie czuć stęchlizny, na ścianach nie ma grzyba.
Mimo, że 3 lata temu mieli powódź, która trochę zaatakowała molo i jadalnie, to wszystko jest ładnie wyremontowane. Obsługa bardzo przychylna i mam nadzieję, że cenowo też nas atrakcyjnie zaskoczą.
Będziemy rezerwować cały ośrodek dla Coltmanii i termin, który ustaliliśmy to tradycyjnie 25, 26, 27 lipca 2014r.

Tutaj wypiszę teraz to, czego się dowiedzieliśmy o ośrodku Zielona.
- Przy takiej zorganizowanej grupie dobę możemy zacząć od rana, a skończyć w niedzielę wieczorem, wedle swoich zachcianek.
- Ośrodek jest w stanie pomieścić 80 osób w 13 domkach 5-6-7 osobowych, w tych domkach zazwyczaj są podziałki na pokoje dwuosobowe, i trzyosobowe.
Klucz do całego domku jest, ale do pokoju np. dla par, (dwuosobowego) nie ma klucza, są tylko drzwi, które można zamknąć od środka na zamek.
- W każdym domku jest minimum jedna łazienka z prysznicem, umywalką i kibelkiem.
Jest też w każdym domku aneks kuchenny, czyli, czajnik elektryczny, lodówka mała, kuchenka elektryczna, i bojler.
- Parking dla samochodów - kto będzie musiał, to pod wybrane domki można podjechać, resztę samochodów zostawiamy za piękną bramą, pouciskamy, żeby było jak najwięcej miejsca, bo jest jeszcze możliwość parkowania za jadalnią. Jednak tamto miejsce wolałbym wykorzystać na ognisko, gry i konkursy, więc dobrze by było się pomieścić.
W każdym razie, miejsca jest wystarczająco, nikt nie będzie musiał tkwić p za ośrodkiem.
- Dojazd do ośrodka bardzo łatwy, droga ładna, do głównej bramy ośrodka można jechać na glebie i dojazd jest bardzo dobrze widoczny.
- Dostęp do wody jest, mamy dwa jeziorka z plażą do wyboru. Plaża może nie jest mega wielka, ale jest. Woda jest czysta, jest też możliwość wypożyczenia kajaków i rowerków wodnych.
- Boisko - nie ma tak oficjalnie, ale są dwa słupy do siatkówki i siatka będzie rozwieszona na naszą prośbę, więc będziemy mogli zagrać.
- Ognisko z pewnością będzie w piątek i zależy czy, w sobotę też będziemy chcieli.
Miejsce do organizacji ogniska jest, podobnie jak w Jankowie. Będziemy mieli przygotowane drewno, ale jedzenie będzie trzeba na to ognisko zabrać we własnym zakresie, każdy wedle swoich zachcianek.
W przyszłym roku ma tez stanąć tam altanka, może się załapiemy.
- Jest na terenie ośrodka taka budka, która będzie otwarta z tak zwanymi fast food’ami, czyli szybkie żarcie, to dla takich głodomorów naszych.
- Jest też możliwość zamówienia obiadu w Sobotę 26 lipca, ale o tym napiszę w swoim czasie.
- Sklepik jest - jeden jakieś 8 minut piechotką, drugi jest przed ośrodkiem, więc nie będzie problemu, czy podjechać czy się przejść.
- Stacja benzynowa, na razie ustaliliśmy jedną, jakieś 5 km od ośrodka w linii prostej, koło zajazdu.
- Na terenie ośrodka, specjalnie między innymi dla naszego Administratora – Schizo, zapytaliśmy o dostęp do Internetu. Jest potocznie zwane Wi-Fi, w głównym budynku, więc będzie można korzystać, jeśli ktoś tylko zechce.
- Jeśli chodzi o szpital, jest jakieś 15 kilometrów od ośrodka, dojazd bez problemu, wiadomo trwa to trochę, ale miejmy nadzieję, że nie będzie konieczności sprawdzać ich czasu przyjazdu.
Tak czy owak, wiemy gdzie się znajduje i będziemy gotowi albo jechać tam, albo wezwać karetkę.
- Dostaniemy plan ośrodka, dzięki któremu będziemy w stanie rozmieścić Was, drogie „Ludziki”. Domki są ponumerowane, a klucze do domków zostaną przygotowane w drzwiach na nasz przyjazd.
- Można zabrać sobie zwierzątko, nie trzeba dopłacać nic, Pani menadżer sama ma 2 psy, które tam biegały dziś, takie dwa niegroźne, przytulne kundelki.
- W głównej jadalni jest klimatyzacja, więc w przypadku upału będzie się gdzie ochłodzić.
- Brak przeciwwskazań odnośnie do muzyki, papierosów, czy alkoholu. Wiadomo, że jakieś normy nas obowiązują, tj. cisza nocna.

- Molo - była kiedyś mała kładka, ale jak już wcześniej wspomniałem, została zniszczona przez powódź.
Na terenie ośrodka przebiega kanał upustowy, możecie go zauważyć na zdjęciach.
Jeśli chodzi o dojście do domków, to w niczym on nie przeszkadza, bo domki są oddzielone tym kanałem jedynie od plaży i jezior, więc kto będzie chciał przejść na plaże, a w kanale będzie woda, to Pani Menadżer zapewnia, że wody będzie maksymalnie do kostek, o ile w ogóle będzie.
Myślę, że to nie jest dla nikogo problem pójść w klapkach.
- Prąd - tutaj sprawa jest prosta, płacimy za tyle, ile zużyjemy. Przed wejściem do domków będą spisane liczniki, myślę że My „Organizatorzy” przygotujemy listę domków i tam spiszemy stan poszczególnych liczników przed Waszym wejściem do domków i po Waszym wyjściu z poszczególnych domków. Na koniec będziecie musieli zdawać klucze nam, organizatorom, więc cena zużycia prądu będzie podzielona na osoby z domku.
Cena za 1kw, to 1.30PLN. Myślę, że na 5 osób to nie będzie problem.
Tu mam taką propozycje, że jak już będą ustalone domki i osoby w nich, to żebyśmy wyznaczyli od razu osobę odpowiedzialną za odebranie domku i jego zdanie.
Chcielibyśmy zachować porządek i zostawić po sobie dobre wrażenie. Będę próbował wynegocjować ten prąd w cenie domku, ponieważ 1.30PLN za kW to trochę dużo.
- Na ten moment oglądaliśmy domek nr 4, 6 – pięcioosobowe, oraz domek nr 11 - sześcioosobowy lub siedmioosobowy ( wedle życzenia, jest miejsce, aby dołożyć tam łóżko).

Teraz czekamy na Wasze pytania.
Jeśli chodzi o ceny, to będą podane jak tylko zostaną ustalone z właścicielami ośrodka Zielona.
Decyzje podjęliśmy wspólnie z Eddie’m po zobaczeniu obu ośrodków.
Niestety w drugim była tylko jedna kuchenka, jedna lodówka i bardzo mało czajników elektrycznych. Na dodatek wszędzie odchody zwierząt i brak dostępu do wody z powodu jej zanieczyszczenia. Nie wspominając już o grzybie na ścianach, czyli wilgoci w domkach.
Nie moglibyśmy pozwolić sobie na takie warunki dla naszych forumowiczów.

Niżej macie wszystkie zdjęcia wybranego ośrodka.
Pierwsze zdjęcie pokazuje sam wjazd, reszta zdjęć leci po kolei, jak je zrobił Eddie, Myślę, że będziemy w stanie odpowiedzieć Wam na każde pytanie.

Pozdrawiamy, Organizatorzy Zlotu 2014

Wrzucam teraz jedno zdjęcie dla zaspokojenia Waszej ciekawości.
Reszta (100 zdjęć) wrzuca się na serwer i z racji tego, że muszę wyjść, rezerwuję sobie post niżej na zdjęcia, a dalej zapraszam do dyskusji.

Obrazek
Auto-Laweta do 3,5t
Katowice i Okolice (Śląskie)
533-583-993
Major
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 166
Auto: Firmowe
Województwo: Śląskie

[VII ZLOT - KALETY 2014] Wybrany Ośrodek

Postprzez Major » 17 lis 2013, o 18:27

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Eddie edit: Poniżej przedstawiam zdjęcia ośrodka w czasie oraz bezpośrednio po powodzi. Porównanie naszych dzisiejszych zdjęć z tymi znalezionymi przed chwilą w google przedstawia wielką pracę jaką właściciele włożyli, aby doprowadzić ten ośrodek do stanu w jakim teraz jest. Szczerze mówiąc, to gdyby nam nie powiedziano o tej powodzi to nie mielibyśmy podstaw sądzić, że taki żywioł nawiedził to miejsce 4 lata temu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Auto-Laweta do 3,5t
Katowice i Okolice (Śląskie)
533-583-993
Major
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 166
Auto: Firmowe

Postprzez Lala » 17 lis 2013, o 19:30

520 km ode mnie:D dalej się nie dało??:D
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 8
Województwo: Nie dotyczy

Postprzez eddie19 » 17 lis 2013, o 19:32

Dało się, ale wybraliśmy ośrodki najbardziej na północy naszego województwa. :)
Potrzebujesz porady/części do CJ0? Pisz pw. :)
Zobacz moją cudną, szarą Myszkę <3 Razem od 27.01.13 :)
Na CM od 28 stycznia 2013. :)
eddie19
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 252
Auto: Evo 7/Sky R34/kilka Coltów

Postprzez Lala » 17 lis 2013, o 19:34

Coś wyczuwam że w nocy będę musiał wyjazd zrobić aby przyjechać o normalnej porze:D
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 8
Województwo: Nie dotyczy

Postprzez kisiello » 17 lis 2013, o 19:48

Lala napisał(a):520 km ode mnie:D dalej się nie dało??:D

ja mam 550, ale przez poznań ze moze sie zabiore z grupa poznanska :)
Co do osrodka to polozenie ma fajne, droga dojazdowa tez super. Jedyne co razi w oczy to łazienki ktore gierka pamiętaja :D
Pytanie moje wstepnie dogadujecie ośrodek na jaki termin?
kisiello
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 84
Auto: colt c52
Województwo: Zachodniopomorskie

Postprzez eddie19 » 17 lis 2013, o 19:54

Kisiello, uwierz, że gdybym Ci pokazał łazienki z drugiego ośrodka to te byś za luksus uznał. :)
A termin to tak jak Major napisał 25-27 lipca. Chyba komuś się nie chciało czytać dokładnie...;)
Potrzebujesz porady/części do CJ0? Pisz pw. :)
Zobacz moją cudną, szarą Myszkę <3 Razem od 27.01.13 :)
Na CM od 28 stycznia 2013. :)
eddie19
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 252
Auto: Evo 7/Sky R34/kilka Coltów

Postprzez kisiello » 17 lis 2013, o 19:58

wiem własnie ze we wszystkich osrodkach wypoczynkowych z łazienkami jest najwiekszy problem no ale wiekszosc czasu i tak bedziemy poza domkami :)
Co do terminu fakt nie doczytalem, mój bład :D
kisiello
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 84
Auto: colt c52
Województwo: Zachodniopomorskie

Postprzez amdzik » 17 lis 2013, o 20:37

Nooo panowie, super to wygląda! i wcale nie tak daleko ;))
amdzik

Dostał piw: 0
Województwo: Małopolskie

Postprzez GrzesiekTNT » 17 lis 2013, o 20:54

Mnie też się podoba. Wygląda całkiem nieźle. Już nie mogę się doczekać.
GrzesiekTNT
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 10
Auto: Colt 1.6 16V
Województwo: Mazowieckie

Postprzez eklife » 17 lis 2013, o 21:24

372 km mam do Kalet najkrótszą drogą.Nie jest tak tragicznie:)Chętnie bym wypuścił swoją C50 w dalsza podróż i pokazał się w końcu nią na jakimś zlocie:)Miejsce uważam za ciekawe,fakt łazienki nie wywołują zachwytu,ale mam nadzieję że dzięki temu koszt noclegu okaże się niski;)No,ale nie ma się tym co przejmować ponieważ dobre towarzystwo wszystko zrekompensuje;)Z resztą widać,że jest tam sporo fajnych miejsc na spędzenie czasu,pospacerowanie,zrelaksowanie się itd.:)Mój pierwszy zlot w Jankowie uważam za mega udany,mam nadzieję że dam również radę pokazać się w Kaletach;)Pozdrawiam i czekam na zarys kosztów;)
Bo colt to auto,które mnie kręci,na zawsze w moim sercu na zawsze w mej pamięci...
eklife
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 2
Auto: Mitsubishi Colt C50
Województwo: Podkarpackie

Postprzez Schizo » 17 lis 2013, o 21:58

Te toalety nie są jeszcze aż tak straszne :)
W każdym razie, warto zabrać ze sobą klapki i inne cuda :)

Co do wi-fi - przyda się, bo od grubej awarii poprzedniego hostingu robię kopie bazy codziennie - no chyba, że nie mogę z różnych przyczyn.
Póki co, wygląda to fajnie i mam nadzieję, że nie zaszaleją z ceną :) Mam od siebie niecałe 300km, więc nie ma tragedii.
TANIE gry: KLIKNIJ TUTAJ

Rozwiązałeś problem? Podziel się rozwiązaniem na forum.

NIE UDZIELAM POMOCY NA PRIVIE.
Schizo
Administrator
Administrator

Dostał piw: 495
Auto: CZT/Grandis/Outlander 2
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Postprzez Tovija » 17 lis 2013, o 22:50

To zlot widzę się odbędzie tuż pod moim nosem.
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens

Re: [VII ZLOT - KALETY 2014] Wybrany Ośrodek

Postprzez terminus » 17 lis 2013, o 23:40

Fajne miejsce, postarali się chłopaki.
Z każdą chwilą rośnie liczba tych, co mogą mnie cmoknąć w zadek, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik z Bożej Łaski ;-) - od 1993r.
Szukasz grafik?
Szukać mnie na jabberze.
terminus
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 167
Auto: Carul lui Dracula

Postprzez Globi » 17 lis 2013, o 23:44

Ok. 260km;) Całkiem nieźle i fajnie się prezentuje, w dodatku latem pewnie będzie jeszcze lepiej;)))
Globi

Dostał piw: 3
Auto: COLT CJ1A 1.3
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez ślimak » 17 lis 2013, o 23:47

Mnie odpowiada.
Nie wiem jak będę stał z czasem ale jak najbardziej jestem na tak
Obrazek
ślimak
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 43
Auto: CA1A with 4G63
Województwo: Łódzkie

Postprzez Kct » 17 lis 2013, o 23:49

mam 30km :D nie widzę możliwości nie pojawić się na zlocie :) w każdym razie z mojej strony na pomoc techniczną, pomoc w ogarnianiu i cokolwiek potrzeba możecie liczyć
btw do toru wyrazów jest 35km ;>
Colt CA1A 'GTi'
Kct
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 146
Auto: CA0,E39 540i,TypeR FK8,Eclipse
  • Strona WWW

Postprzez Fador » 18 lis 2013, o 00:17

jak mnie nie wyślą w tym czasie na spitsbergen to jade a jak :D
ten tor Wyrazów ciekawa opcja
Był Colt CZ3 105KM archiwum-aut/fador-colt-cz3-t672.html
Był Colt CZT 204KM http://coltmania.pl/archiwum-aut/fador-colt-czt-t2414.html
Był Saab 9-5 290KM http://coltmania.pl/nasze-inne-auta/saab-9-5-2-3t-aero-fador-t9045.html
Fador
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 187
Auto: Colt CZT

Postprzez Alkanick » 18 lis 2013, o 00:31

Ja mam 30km ;P Fanie to opisaliście, ośrodek ciekawy a co do łazienek to i tak nie wymagam od nich nić więcej niż mieć się gdzie jako tako umyć i dobrze wysrać :D
btw. Uwaga na Częstochowę tam lubią być korki i to nie małe, lepiej wziąć te miasto trochę boczkiem.
Obrazek Obrazek
Alkanick
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 149
Auto: WRX Hawk Wagon/Colt CA5A

Postprzez maniac » 18 lis 2013, o 09:42

Ja mógłbym spać nawet i pod namiotem. ;) Byle z CM! Do zobaczenia.
maniac
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 12

Następna strona

Zablokowany

Powrót do VII ZLOT OGÓLNOPOLSKI KALETY 2014

Powrót do Strona główna forum