Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Giełda ‹ Zakup kontrolowany
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Szukam Colta CZT

Planujesz zakup auta, jednak kompletnie się na tym nie znasz?
Skorzystaj z naszej pomocy.
Odpowiedz

Szukam Colta CZT

Postprzez Andrut » 3 kwi 2019, o 21:35

Dzień dobry, to mój pierwszy wpis. Przymierzam się do zakupu Colta od dłuższego czasu. Chciałem zapytać co sądzicie o tym egzemplarzu na podstawie ogłoszenia.

https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubish ... 5267e15568

Jadę go zobaczyć jutro lub pojutrze.
Andrut

Dostał piw: 0
Województwo: Małopolskie

Szukam Colta CZT

Postprzez Atomowsky » 3 kwi 2019, o 23:26

Fajna cena, jeśli chodzi o przebieg, to musiałby wypowiedzieć się ktoś, komu już pękło 200kkm.

Nie wiem czemu, ale jakoś mi podpadł zderzak tył, przyjrzałbym się mu przy oględzinach na żywo.

Wracając do przebiegu ; przy 220 kkm trzeba zwrócić uwagę na historię serwisową - tą książkową, i taką którą można wywnioskować samemu sprawdzając samochód.

Ja spotkałem na drodze raz gościa, który kupił w salonie CZT i miał tam 300kkm nakulane, na pytanie co wymieniał, to powiedział że oleje, żarówki i rozrządy.

Czekam z ciekawością na info po oględzinach. p.s. witam i zapraszam do przywitalni.
Atomowsky
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 87
Województwo: Śląskie

Szukam Colta CZT

Postprzez Fighter001 » 4 kwi 2019, o 18:08

Cena dobra, sprawdź czy pierdzi na zimno z kolektora bo to jest słaby punkt tego auta. Przy tym przebiegu też wypadało by sprawdzić kompresję bo pompa w tym aucie jest dobrana na styk i przy większych przebiegach jest ubogo. Blacharsko wiadomo, po zdjęciach wróżenie z fusów.
Fighter001

Dostał piw: 7
Auto: CZC+T
Województwo: Dolnośląskie

Szukam Colta CZT

Postprzez Andrut » 4 kwi 2019, o 21:58

Samochód ogólnie z malowanym całym bokiem (Drzwi, zderzak, błotnik). Skrzynia chodziła ciężko, lewarek nie wracał do środka. Pod maską dużo rdzy. Przebieg 230 tys. a w książce 210 tys. wpisane w 2016 roku. Nie działał wyświetlacz. Troche rdzy przy antenie i na klapie bagażnika.

Obrazek
Andrut

Szukam Colta CZT

Postprzez Andrut » 4 kwi 2019, o 22:00

Co myślicie o tym samochodzie i zajęciu sie jego naprawą? Gdyby okazało się, że reszta jest do przyjęcia.

https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubish ... zAy8d.html?
Andrut

Szukam Colta CZT

Postprzez Fighter001 » 5 kwi 2019, o 06:12

Zardzewiałe to wszystko jak po powodzi. Za 15k znajdziesz już ładną sztukę, tylko wymaga to czasu. Ja swojego szukałem pół roku.
Fighter001

Dostał piw: 7
Auto: CZC+T
Województwo: Dolnośląskie

Szukam Colta CZT

Postprzez Usucki » 5 kwi 2019, o 13:36

Ja bym nie kupowal. Zastanawiam sie nad jednym. Moze jestem tepy, ale czemu na ogloszeniach pisza z30 jak to czt? Wlasciciel chyba by wiedzial jakie ma auto. Dla mnie to handlarz
Każdy jest orginalny na swój sposób ;)
Usucki
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 61
Auto: Colt VI 1.3

Szukam Colta CZT

Postprzez konioklonio » 5 kwi 2019, o 18:12

Może dlatego, że Z30 to nazwa kodowa modelu, a CZT to tylko wersja?
konioklonio

Dostał piw: 25
Auto: CZT
Województwo: Mazowieckie

Szukam Colta CZT

Postprzez ledziu » 5 kwi 2019, o 22:33

Andrut napisał(a):Co myślicie o tym samochodzie i zajęciu się jego naprawą? Gdyby okazało się, że reszta jest do przyjęcia.

https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubish ... zAy8d.html?

Ten czt może śmiertelnie nie jest uszkodzony ale jest sporo do roboty. Przód pewnie okaże się że wymaga cały malowania + graty i tył też cały do malowania no i duże prawdopodobieństwo że podłoga jest ciachnięta więc kosztów sporo. Dołożysz standardowy serwis i robi się temat już bardzo gruby.
Dla mnie jest warty max 5k bo naprawa może wyjść coś koło następnych 5k + serwis.
ledziu

Dostał piw: 28

Szukam Colta CZT

Postprzez Dylan » 6 kwi 2019, o 21:46

Jak dla mnie szukasz CZt ale w niskim pułapie cenowym. A takie z reguły wymagają dużego wkładu finansowego. Na sam początek jest to kilka tysięcy. Nie lepiej jest podnieść pułap cenowy zakupu i szukać czegoś co może wymagać mniejszego wkładu i żeby wszystko było w nim jak trzeba?
Mi tak doradzili przed zakupem (dzięki Fador) posłuchałem i nie żałuje. Po 8 miesiącach poszukiwań znalazłem ładną sztukę i cieszę się nią już od 3 lat.
Także polecam cierpliwość trzeba poświęcić czasu troche zeby coś znależć.
Takie za 10 tys. oglądałem parę sztuk i wymagają dużo pracy i pieniędzy żeby doprowadzić do normalności. A części do CZT nie są z tej najtańszej półki.
Dylan
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 41
Auto: Colt CZT

Szukam Colta CZT

Postprzez Usucki » 7 kwi 2019, o 09:42

Atom sprzedaje swojego CZT. Tylko za wieksza cene :)
Każdy jest orginalny na swój sposób ;)
Usucki
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 61
Auto: Colt VI 1.3

Szukam Colta CZT

Postprzez Atomowsky » 7 kwi 2019, o 13:36

Hehe no i ma daleko do serii, ale z kimś z forum można dobrze ponegocjować, aktualnie auto stoi u Majora.
Atomowsky
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 87

Szukam Colta CZT

Postprzez Andrut » 7 kwi 2019, o 17:22

Niekoniecznie szukam czegoś w niskim pułapie cenowym. Akurat te egzemplarze są w moich okolicach. Napisałem do Atoma. W tygodniu podjadę sprawdzić ten egzemplarz, niestety jest trochę daleko. https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubish ... c5pOHgcMB8
Andrut

Szukam Colta CZT

Postprzez Andrut » 8 kwi 2019, o 23:25

Dostałem od właściciela numer VIN. Istnieje gdzieś możliwość darmowego sprawdzenia?
Andrut

Szukam Colta CZT

Postprzez konioklonio » 9 kwi 2019, o 12:52

Andrut napisał(a):Dostałem od właściciela numer VIN. Istnieje gdzieś możliwość darmowego sprawdzenia?

Nie sądzę żeby dało się to zrobić za darmo. Możesz dopytać o daty rejestracji, sprawdzisz przynajmniej przebieg i ilość właścicieli na https://historiapojazdu.gov.pl/
konioklonio

Dostał piw: 25
Auto: CZT

Odpowiedz

Powrót do Zakup kontrolowany

Powrót do Strona główna forum