Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych od 2002 roku do dnia dzisiejszego.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Problem polega na walce z autem przy większej szybkości czyli powyżej 50 km/h auto pływa nie mogę utrzymać prostego toru jazdy gdy odbijam w lewo to skręca w lewo .. gdy koryguję w prawo to skręca w prawo ... a prosto ma problem... czyli jazda polega na trzymaniu mocno kierownicy i raz w lewo raz w prawo....to nie jest jazda...:-( zawieszenie sztywne nic nie puka nic nie stuka....może ktoś coś...
nie wiem o jakie ''pływanie'' Ci chodzi. pływanie to raczej wina amortyzatorów, pojawia sie wtedy dość charakterystyczne bujanie całą budą. jeśli musisz kontrować kierownicą a ściąga w jedną stronę to zbieżność, wyważenie kół lub zniszczona opona. Widzę że jesteś z UK więc sprawdz opony bo tam każda z innej parafii to standard.
kuba ...dziękuję potwierdziłeś moja przypuszczenia :-) a opony mam po polsku :-) cztery równe :-) jestem umówiony już na drgawkę pokaże co nawaliło dziękuję :-)
Jestem po diagnozie zawieszenia... dodatkowo zrobiony balans kół i zbieżność....wszystko jest perfekt ....a auto dalej pływa gdy jadę po prostej... na łukach prowadzi się wyśmienicie...została maglownica..może ktoś coś...
Jeżeli chodzi Ci o to, że Colt nie jedzie jak po sznurku, tylko trzeba mu co jakiś czas pyrtnąć kierą w lewo lub w prawo dla kontry to jest to normalne w tych samochodach... tak samo jak "nie wracająca" kierownica po skręcie np na skrzyżowaniu.
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Nie jestem pewien tego co piszesz . Zobacz flim Zachaar Off 20 minuta ja takiego manewru zawracania u siebie z taka lekksscia nie zrobię Kierowanie jedna reką - zapomnij . https://www.youtube.com/watch?v=EEaSIZo ... =ZacharOFF. i
Cześć . Czy ktoś korzystał z usługi regeneracji przekładni elektrycznej do CZ3. Oferuja naprawe i przewicięcie uzwojeń silnika elektrycznego. Znalazłem na allegro Firma REGPARTS z Radziszewa lub inne.