witam. wczesniej opisywałem swój problem a był związany z błędem p 0170 silnik nie pracował na pierwszym cylindrze (zapalił się czek) pózniej awaria ustała wykasowałem bład i jest ok. natomiast teraz gdy jadę na biegu pierwszym lub drugim bardzo wolno i dodaję bardzo powoli gaz auto mi szarpie gdy dodam gaz mocniej normalnie jedzie bez żadnych problemów to wszystko dzieje się na rozgrzanym silniku na zimnym takich szarpań nie zauważyłem. na pozostałych biegach wszystko jest w porządku pracuje bez zastrzeżeń.proszę o pomoc żeby ustalić jakąś trafną diagnozę przyczyn podobno może być mnostwo od czego zacząć żeby to zlikwidować bo taka jazda po mieście to straszny dyskomfort.dodam że auto było podłączone pod kompa i żadnych błędów nie ma z góry dzięki za pomoc
//Poprawiłem tytuł tematu i scaliłem 2 wątki //Kct
witam.mam problem ze swoim coltem pisałem wczesniejsze posty auto mi szarpie na drugim biegu przy wolnej jezdzie dzisiaj podłączył mi kolega pod kompa auto i wyskoczył zamrożony błąd p 0011( położenie wałka rozrządu A-ustawienie za wczesne lub złe funkcjonowanie układu bloku cylindra 1)co to jest i gdzie szukać przyczyny . dziękuję za pomoc.