Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ Pytania ogólne - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[OGÓLNIE] USUWANIE RDZY/WGNIECEŃ

Masz pytanie, które może dotyczyć każdego z modeli i nie wiesz gdzie je zamieścić?
Skorzystaj z tego działu!
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[OGÓLNIE] USUWANIE RDZY/WGNIECEŃ

Postprzez Maturo » 24 cze 2013, o 12:40

Witam szukam osoby ze Śląska , moze jakis coltmaniak , który ma możliwosc i predyspozycje do usunięcia rdzy z mojego colta.
Nie musi być to jakoś mega profesjonalnie ani mega profesjonalista , po prostu chce zeby jakoś to wyglądało , i nie rzucało się w oczy na pierwszy rzut oka.
Nie oddam auta do blacharza bo przekroczyło by to wartość samochodu , a nie wiem ile jeszcze bede nim jeździł.

Proszę o pomoc , może ktoś z was z na osobe zajmującą sie takimi rzeczami

Pozdrawiam.
Maturo

Dostał piw: 2
Auto: CA1A
Województwo: Śląskie

USUWANIE RDZY/WGNIECEŃ

Postprzez camillo » 24 cze 2013, o 22:17

Ja ostatnio robiłem poprawki lakiernicze i malowałem colta a dokładnie błotnik i drzwi z maską ...ogólnie wyszło super :)
Z chęcią bym pomógł bo mnie wciągnęło ale jestem aż ze Szczecina
"Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami"
camillo

Dostał piw: 3
Auto: Mitsubishi Colt1.3 GLX 75km99r
Województwo: Zachodniopomorskie

USUWANIE RDZY/WGNIECEŃ

Postprzez eddie19 » 24 cze 2013, o 22:46

Ja na Twoim miejscu bym podjechał do Czeladzi, gość by Ci to zrobił profesionalnie za niewielką kwotę ;)
Potrzebujesz porady/części do CJ0? Pisz pw. :)
Zobacz moją cudną, szarą Myszkę <3 Razem od 27.01.13 :)
Na CM od 28 stycznia 2013. :)
eddie19
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 252
Auto: Evo 7/Sky R34/kilka Coltów

USUWANIE RDZY/WGNIECEŃ

Postprzez Maturo » 25 cze 2013, o 09:03

tak?:D
Maturo

Auto: CA1A

USUWANIE RDZY/WGNIECEŃ

Postprzez Grzesieq94 » 25 cze 2013, o 13:05

Chętnie podepnę się do tematu :D Mam do zrobienia nadkole i kilka małych wgniotek i ognisk rdzy. W zabrzu blacharz za nadkole powiedział 500zł, a za resztę to on nie wie :P Znacie może kogoś taniego? Bo musiałbym to do sierpnia zrobić ;)
Grzesieq94

Auto: VW Polo 6N1 1.4L

Odpowiedz

Powrót do Pytania ogólne - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum