Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy tech ‹ Potrzebny specjalista-zawodowiec
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Gdzie naprawić wyświetlacz ?

Jeżeli poszukujesz mechanika, lakiernika lub innego specjalisty, skorzystaj z tego działu i utwórz swój własny wątek.
Odpowiedz

Postprzez aro » 27 kwi 2019, o 16:58

Witajcie, od jakiegoś czasu jeżdżę z wyciągniętym wyświetlaczem. Początkowe objawy to zaniki pokazywania temperatury otoczenia, z czasem coraz mniej rzeczy pojawiało się na wyświetlaczu ale poczytałem o tych problemach z lutami, a że auto głównie do pracy służy to tak jeździłem. W pewnym momencie zaczęły się jaja z kontrolkami, myślałem że to problem z temperaturą/ciśnieniem ale spec stwierdził, że mechanika ok. Wyciągnąłem wyświetlacz, jak dla mnie to te luty wyglądają ok ale auto jeździ bez wyświetlacza dobrze. I teraz pytanie:dokąd to zanieść, czy każdy serwis elektroniczny, czy jakieś specjalistyczne i ewentualnie jakiej ceny się spodziewać albo może jest ktoś na forum , kto to ogarnia (chętnie ze Sląska). Wydaje mi się, że samo nagrzewanie suszarą albo nagrzewnicą niewiele tu zmieni i te luty (które nie wyglądaj źle) trzeba by poprawić.

Pozdr.
aro

Dostał piw: 0
Województwo: Śląskie

Postprzez diablo » 16 lis 2019, o 23:15

Ja naprawiam takie wyswietlacze
diablo

Dostał piw: 1
Auto: Colt 1.5t 2009r ralliart
Województwo: Podkarpackie

Odpowiedz