Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Takie pytanko mi się nasunęło U mnie jest filtr jednoczęściowy (powinien być dwu-) i nijak nie idzie go wyciągnąć. Ten metalowy element pod spodem przeszkadza. Macie może jakiś patent na to jak go wymontować?
Nie pozostaje nic innego jak wyciągnąć go trochę w stronę metalowej belki, wziąć coś ostrego - jakieś duże nożyce czy małą piłkę i kawałek po kawałeczku przepiłować cały filter. Dziwne, że macie powsadzane jednoczęściowe... albo wasze auta były cały czas serwisowane w ASO gdzie panom chciało się demontować konsole środkową celem dostępu do metalowej belki i jej demontażu na czas wymiany filtra, albo od bardzo dawna nie mieliście zmienianych filtrów kabinowych Ja jak kupiłem cejotę miałem na szczęście wsadzony dwu częściowy
p.s. ten pomysł z przepiłowaniem niezbyt trafiony bo zapomniałem, że z drugiej strony będzie trzymał plastik i cała operacja o kant dupska, z tego co ja pamiętam z tym filtrem jest o tyle paskudna sprawa, że aby go wyciągnąć trzeba odkręcić tą belkę a ona tworzy całość z ramą ze środkowej konsoli... ale mogę się mylić, spróbujcie obczaić czy da się ja wymontować czy nie!
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
A ja bym powiedział, że jeśli ten plastik z napisem PP jest nie demontowalny to masz filtr elektrostatyczny, który można czyścić ale się go nie wymienia.
Nic nie trzeba demontować. Po to jest filtr w dwóch kawałkach, żeby najpierw wyjąć górną część, a za nią dolną. Potem włożyć dolną i zapodać górną. Dylan gdzieś dokładnie opisał co i jak i nie znalazł przy tym jakichkolwiek problemów.
Panowie, nic nie trzeba demontować. Wystarczy się dobrze przyjrzeć żeby zauważyć, że tą "metalową belkę" da się bez problemu odkręcić. Posługując się obrazkiem, który umieścił kolega Tovija: - odkręcić schowek (dwie śruby na środku) - odkręcić belkę (śruby po bokach) - wyjąć zawleczkę (kawałek plastiku z napisem PP) - wysunąć filtr
Dobra, z ciekawości poszedłem do garażu zobaczyć jak to wygląda i jednak mam rację, ale pominąłem jedną śrubę. Pozwoliłem sobie zupgrade'ować obrazek kolegi Tovija i zaznaczyć na nim na zielono miejsca śrub, które trzymają ów belkę. Dwie śruby po lewej koło siebie trzymają tą część z częścią, która idzie za konsolę.
Pozdrawiam.
PS. Tylko nie każcie mi jeszcze jej rozkręcać żeby udowodnić, bo mi się nie chce:P