Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Witam , Niedawno miałem stłuczkę w której doszło do zniszczenia lampy kierunkowej ( tylko ta boczna część) i całego nadkola . Podjąłem naprawe w jednym z bliższych mi warsztatów i tak , Za same części zapłaciłem 284 zł + 150zł za robote blacharską , Lampa nie jest tak dopasowana po wmontowaniu jak ta oryginalna , czy to jakis problem zby wszystko bylo na swoim miejscu ? Przechodząc do sedna , czy ktoś już wymieniał te części w swoim colcie ? I czy ta kwota jest prawidłowa , chcę wiedzieć czy ten mechanik jest wporzadku czy tylko chce zarobic, Dziekuje za pomoc , Pozdrawiam
Wymiana kierunkowskazu przy reflektorze to 3 minuty roboty. Zamiennik kupisz za 25zł. Błotnik można kupić używany nawet pod kolor za 70-100zł. Z wymianą błotnika jest trochę zabawy bo śruby lubią się urwać.
Mechanik powiedział że z błotnikiem było dużo roboty , bo musiał go "naciągać" nie wiem o co mu chodziło . To za wymiane w 3 minuty + błotnik wziął 150 zł . To nieźle Jutro moge dodać zdjęcie po montażu
a błotnik kupiłeś używany czy nowy zamiennik ? bo jak kupiłeś zamiennik to musiał spasowć czyli doginać a nawet może przycinać bo zamienniki nie pasują tak jak powinny a czasami sie zdarzy zw nic nie trzeba przerabać
dobrze by było chociasz ściągnąć nadkole zmatować błotnik od środka pomalować farbą anty korozyjną typu koriną albo inna i na to konserwacią do podwozia.Bo błotniki podróby są słabej jakości szybko rdzewieją