Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Mam inny teraz problem wszytko podłaczyłem a teraz mi na 2 cylindry pali nie wiem co sie stało wydaje mi sie ze coś z głowica bo przy pierwszym silniku to samo miałem
Ostatnio edytowano 13 lut 2014, o 21:11 przez krzysiekpipen, łącznie edytowano 1 raz
Opis: Silnik odpala kolejno 1, 3, 4 i 2 cylinder. Pierwszy cylinder jest od strony rozrządu. Podłączamy licząc od wtyczki na aparacie, która jest od przodu auta na dole 1 cylinder i zgodnie z ruchem wskazówek zegara (patrząc na kopułkę od strony akumulatora) 3 cylinder (dolna, tylna wtyczka), 4 cylinder (wtyczka tylna, górna) i 2 cylinder wtyczka górna przód.
Wielkie dzięki tyle czsu sukałem fajnie że już mam heheh jeszcze raz wielkie dzięki
Mam inny teraz problem wszytko podłaczyłem a teraz mi na 2 cylindry pali nie wiem co sie stało wydaje mi sie ze coś z głowica bo przy pierwszym silniku to samo miałem
Opis (podobnie jak w CA0 1.6 tylko silnik kręci się w drugą stronę): Silnik odpala kolejno 1, 3, 4 i 2 cylinder. Pierwszy cylinder jest od strony rozrządu. Podłączamy licząc od wtyczki na aparacie, która jest od przodu auta na dole 1 cylinder i przeciwnie do ruchu wskazówek zegara (patrząc na kopułkę od strony akumulatora) 3 cylinder (dolna, tylna wtyczka), 4 cylinder (wtyczka tylna, górna) i 2 cylinder wtyczka górna przód.
ponieważ kolejność na obrazku tresorexa jest nieprawidłowa. dzisiaj jak już nie wiedziałem co robić z coltem zamieniłem 2 środkowe kable (wcześniej podłączone według schematu tresorexa) i colta zaczął w końcu jeździć
No taka prawda tresorexa schemat był zły rozpisany dlatego go zmieniłem żeby inni w błąd nie wchodzili u mnie mechanik trochę nad tym siedział i doszedł do tego
Niech ktoś potwierdzi ,że nie tylko ja i krzysiekpipen mamy inaczej i może warto wywalić ten błędny schemat podłączenia ?? ja osobiście straciłem przez to sporo kasy więc lepiej żeby nikt więcej nie cierpiał