W sumie fajnie by było na tej Olimpii. Można zrobić jakąś fajną sesje a jak potem będziemy głodni to sie pomyśli co dalej Moze zrobimy grilla na tej Olimpii? Tylko nie wiem czy tak można, żeby z milego spotu nie zrobił sie nam bałagan.
Dlatego pytam osób które znają te rejony ( GERO, Aquarius) Generalnie rozchodzi się o to czy ma być spot z grilem czy nie. Bo jeśli nie to jak dla mnie wystarczy po prostu parking, jeśli na świeżym powietrzu to może być m1. Nie będę przecież ciągnął wszystkich w swoje rejony... Ewentualnie jeszcze w weekend przejadę się do Kórnika i sprawdzę jak wygląda sprawa przy jeziorze,ale od strony obwodnicy, a nie przy zamku. Może tam będzie można grilować
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
Byłem dzisiaj w Kórniku, miejsce o którym myślałem okazało się ośrodkiem sportu i rekreacji, jutro zadzwonię i wszystkiego się dowiem bo dzisiaj nie było kierownika.Spróbuję jeszcze skontaktować się z nadzorem leśnictwa Babki (region poznań kórnik i sporo sporo więcej) i zapytam o możliwość grilowania przy obszarach zalesionych. Może wskażą mi jakieś ciekawe miejsce bliżej Poznania. Bo w tej chwili jedyne znane mi miejsce gdzie bezproblemowo można zrobić grila, ognisko to bole biwakowe nad wartą, jakieś 10km na Pd od zaniemyśla, z czego 3km trzeba jechać przez las
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
Moja propozycja jest następująca: Jest to miejscówka przy jeziorze Kowalskim przy fajnej betonowej tamie, blisko lasu z miejscem na zaparkowanie przynajmniej 10 samochodów. Minusy tego pomysłu są takie, że nie wiem czy ktoś i jak zareaguje na np. rozpalonego grilla, osobiście uważam że nie będzie to stanowiło problemu, ale... No i dwa; będzie to weekend majowy a ludzie lubią w takie dni wybrać się w teren, co za tym idzie nie wiadomo ile będzie miejsca, może cały placyk dla nas a może dwa miejsca na krzyż, tego nie przewidzimy. Tak czy siak trzeba się decydować szybko bo wiele czasu nie zostało. https://www.google.pl/maps/dir/52.4829858,17.127274/52.4829858,17.1272526/@52.4831231,17.1274457,16z/data=!4m3!4m2!1m0!1m0?hl=pl
Ja dzisiaj dzwoniłem do Kórnika, troche problematyczni są i moglibyśmy wjechać na ich teren ale już grila nie pozwalają zrobić, także odpada. Do nadleśnictwa nie dodzwoniłem się, spróbuję jutro. Aquarius; opcja ciekawa, szkoda tylko że taka loteria z miejscem na zaparkowanie auta, bo jak mam jechać 60km i zobaczyć brak miejsca to..hmm.. niezbyt ciekawie. Wczoraj byłem zobaczyć na wspomnianym polu biwakowym nad wartą> nie ma już tam miejsca na jedno duże ognisko, ale za to co drugi stolik jest miejsce na małe ognisko, oprócz tego bez problemu można robić grila, a miejsca jest na jakieś 30 samochodów. No i ok 10 stolików z obustronnymi ławkami. Pozostaje tylko odległość... jakieś 50km od poznania, 40 od Kostrzyna w kierunku śrem/zaniemyśl.
To gdzie robimy?? może wypowiedzą sie jeszcze inni? Czy dojadą te 40km od poznania, bo dla mnie to zaden problem, moge nawet kogoś zabrać. fiolman,mati19924 co Wy na taki pomysł?