Witam, jestem posiadaczem colta z 1996 CJ0 1,3 75kw mam w nim elektryczne szyby, lusterka, centralny zamek, halogeny przednie przeciwmgielne. Niestety w aucie gnije mi rama i czas go wymienić. Kupiłem kolejnego CJ0 z 2002 1,3 82kw ten zaś nie posiada elektrycznych szyb, lusterek, centralnego zamka, halogenów. Mam wielką chęć przełożenia tych rzeczy. Chciałem zapytać czy ktoś to robił i czy mógł by mi pomóc - na co zwrócić uwagę i czy wszystko jest wykonalne. z góry dziękuję.
musisz przełożyć wiązki i mechanizmy do drzwi i przekaznik pod kierownicą, lusterka to samo, do halogenów jest instalacja w zderzaku potrzebny tylko włącznik
apropo szybek to zobacz najpierw czy w puszce na bezpieczniki pod machą masz instalkę pod bezpiecznik do szyb. muszą być 2 konektory w miejscu bezpiecznika.
Witam! co do bezpieczników to tak są włożone do szyb i wyglądają dokładnie tak samo jak w tym modelu co ma szyby elektryczne. dzisiaj większość czasu pochłonęły mi urzędy aby zarejestrować to auto wiec nie miałem czasu żeby dłużej się tym zająć, chwile spędziłem prz ściągnięciu boku z drzwi odkręciłem dwie śrubki ale jeszcze jakoś wewnętrzna klamka trzymała i nie udało się na szybko tego zrobić. jest gdzieś trzecia śruba którą trzeba jeszcze odkręcić?
Co do centralnego zamka mam nadzieję że uda się to zrobić bez wymiany stacyjki.
tapicerka otwarta, zamek z jednej strony wymieniony, i podłączone lewe lusterko elektryczne, mam teraz problem z podłączeniem elektrycznych szyb. Mechanizm został przełożony wszystko podłączone, ale szyba się nie opuszcza.
bezpieczniki wymienione i dalej ani szyby ani centralka nie działa a już wszystko przełożone. do tego pod maską są jakieś dwa bezpieczniki(czarny i biały), które niepokojąco cykają przy odpalaniu.
piszę w liczbie pojedyńczej . a więc jeden przekażnik pod kierownicą masz białe plastikowe gniazdo na przekażniki. i tam w jedno konkretne gniazdo odpowiadające za el. szyby powinieneś włożyć w/w przekażnik.
Super po przełożeniu przekaznika szyba ruszyła teraz przekladam drugą i zostaje centralny zamek który jest juz przełożony z jednej i drugiej strony ale nie reaguje i nie wiem dlaczego jakieś sugestie?
Udało sie trzeba było jeszcze ze starego przełożyć "skrzyneczke" która była za bezpiecznikami pod kierownica. Dziękuję Wam bardzo !