Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ Pytania ogólne - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Moje Car audio i parę pytań

Masz pytanie, które może dotyczyć każdego z modeli i nie wiesz gdzie je zamieścić?
Skorzystaj z tego działu!
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

Postprzez kisiello » 20 sty 2014, o 13:59

Cb bardzo się przydaje jak sie dużo w trasach lata. Po mieście raczej średnio przydatne :)
kisiello
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 84
Auto: colt c52
Województwo: Zachodniopomorskie

Postprzez Cycu20 » 20 sty 2014, o 18:25

No ja przeważnie praca dom, praca dom ale czasami jak jadę to przydaję się nawet o głupie pytanie jak drużka do autostrady :D
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Cycu20

Dostał piw: 0
Auto: Mitsubishi Colt
Województwo: Pomorskie

Postprzez Cycu20 » 27 sty 2014, o 22:10

Cześć zamieniłem dwa głośniki MDS FGP-700 na tubę basową Pyle z głośnikiem Pyle Blue Label 600W gra świetnie. Ale zawodzi mnie moje radio przypomnę Sony Xplod CDX-F5500 chodzi o to że starą płytę nagraną w identyczny sposób co nowa czyta a nowej nie czyta i żadnej nie czyta. Mam chęć kupić całkiem nowe radio ale mam dylemat. Co wybrać? Sony Xplod DSX-A40UI, DSX-A42UI czy Pioneer MVH-150UI, MVH-160UI i czym się różnią te cztery modele. Z góry dziękuję. Pozdro.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Cycu20

Postprzez kisiello » 27 sty 2014, o 23:35

Sonego jakos nigdy nie lubilem, tak sztucznie brzmi jak dla mnie. Ja bym bral jakiegos pioneera.
Co do tego radia ktore teraz masz to moze ma znaczenie czy plytka jest -/+ R. Ewentualnie rozbierz radio i przeczysc laser :)
kisiello
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 84
Auto: colt c52
Województwo: Zachodniopomorskie

Re: Moje Car audio i parę pytań

Postprzez tommygun26 » 28 sty 2014, o 08:17

ja polecam ////ALPINE.pzdr
"As long as we persevere and endure, we can get anything we want."
Mike Tyson
tommygun26

Dostał piw: 7
Auto: Colt 1.3 Glx 96
Województwo: Śląskie

Postprzez Cycu20 » 28 sty 2014, o 19:05

Kolego kisiello dokładnie to zrobiłem rozebrałem, przeczyściłem, złożyłem i nic płyta jest identyczna co poprzednia działająca z tego samego opakowania w dodatku próbowałem nagrywać w wolnych obrotach i różnych opcjach i nic z tego 5 płyt poszło w dupę. Ja do sonego jestem przyzwyczajony bo w każdym miałem xPloda tylko czy Pioneer nie jest lepszy. Tommygun26 ja pytałem o Sony i Pioneer a nie Alpine ja wiem że Alpine jest wypas ale z czymś takim jak USB czy SD to mogę pomarzyć. Pozdrawiam.
Cycu20

Postprzez Cycu20 » 1 lut 2014, o 19:46

Radio zamówione wybrałem Sony Xplod DSX-A40UI tata ma A42UI różni się kolorem podświetlenia. Ogólnie dźwięki i ich ustawienia to bajka. Super radio za małą kasę. Porobię zdjęcia Tuby i radia jak wszystko zrobię na gotowo. Pozdrawiam.
Cycu20

Poprzednia strona

Odpowiedz

Powrót do Pytania ogólne - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum