Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Dostałem już halogenyki do mojego Misia i mam mały dylemacik. Zdaje mi sie mianowicie że mam już położoną instalacje halogenową. Oto 2 fotki z tego co zaobserwowałem, dodam ze w zegarach też znajduje sie kontrolka zapalonych halogenów z tąd moje pytanie czy to jest wtyczka do halogenów przednich? I gdzie szukać wtyczki od włacznika ktoś już może to przerabiał ?
a mialesz w cjo halogeny z przodu ? jak nie to musisz zrobic na krotko niestety ja kupilem u siebie orginalne swiatla przeciw mgielne i niestety tez musialem przerabiac instalacie i zrobilem na krotko ale dalem przekaznik i bezpiecznik tylko mam nie orginalny wloncznik jutro moge pokazac fotke ;D
Ostatnio edytowano 10 sty 2014, o 23:53 przez Patryk Cj0, łącznie edytowano 1 raz
Zazwyczaj wszystkie instalacje w coltach są poprowadzone fabrycznie bez względu na wyposażenie. Wtyczka na zdjęciu jest dość spotykaną pod względem wyglądu pod maską CJ, więc nie powiem od czego jest, ale mogę jutro jak będzie jasno oblukać u mnie jakie wtyczki idą do halo.
wtyczka do swiatel przeciw mgielnych jest ale nie jest podprowadzona do wloncznika orginalnego bo ma tylko wloncznik na tyl a na przod nie ma musial by kupic taka wiazke i przeloncznik na przod i tyl ale to duzo zabawy z jej montażem bo trzeba deske rozebierac cala zeby zmienic wiazke wiem bo ja chcialem zmienic na nia;D wiazke mialem se wziasc i wymontowac w szrocie ale jak zobaczylem gdzie idzie ta wiazka to zrezygnowalem zrezygnowalem ;D