gajor napisał(a):...jak na razie, to w Polsce nie kupi się wierconych tarcz do CZT, żadna firma nie ma w ofercie katalogowej
Kleju napisał(a):Coś kiepsko szukałeśhttp://www.brakes.pl/index.php/15-2004- ... 7548_47552

gajor napisał(a):Z serii to była 328i, lecz silnik zrobiony przez Hammana i przez tą firmę przyglebiona. Jedyną upierdliwością tego autka była automatyczna skrzynka z biegami i tylko dlatego po 6-ciu latach eksploatacji zdradziłem markę i się przesiadłem na Japsa. Przez 20 lat jeździłem tylko Beemkami(2xE21, 1x E30 i 1x E36). Nadal tęsknię do tylnonapędowca))

kojomedal napisał(a):Ja w swoim CZT jeszcze z tyłu nie wymieniałem,z przodu wymieniłem na ATE komplet razem klockami spokojnie dają rade.
Do tyłu masz wybór jakiś dobry zamiennik TRW,ATE,Bosch kosztują ok 100 zł albo coś lepszego EBC nawiercane ale koszt ok 300 zł.
kojomedal napisał(a):Ja w swoim CZT jeszcze z tyłu nie wymieniałem,z przodu wymieniłem na ATE komplet razem klockami spokojnie dają rade.
Do tyłu masz wybór jakiś dobry zamiennik TRW,ATE,Bosch kosztują ok 100 zł albo coś lepszego EBC nawiercane ale koszt ok 300 zł.
kucyk napisał(a):Skąd wziąłeś tarcze ATE 281mm na przód CZT,jeżeli w katalogu ATE nie ma takich tarcz?
mani4c napisał(a):Kurcze, przykro jest czytać takie ściemy... Jak powyżej.Jestem świeżo po spocie z kumplem, który ma Z3 i silnik właśnie 2.8 i jest jednym z dłubaczy z forum BMW-Sport. Rozmawialiśmy o dłubaniu w tym silniku i mocach i jak się okazało, żaden 2.8 silnik nawet nie zbliżył się do granicy 250 KM. Podesłał mi tez link z tekstem:
"Najmocniejsze M52B28 N/A w Polsce, ma wałki S52, ITB z S50, chromowaną gładź cylindrów, modyfikowaną głowicę od M50 z rozwiercanymi kanałami i innymi zaworami ma ... 244konie na hamowni superflow obciążeniowej pokazującej moc a nie pogodę."
Może i się czepiam, ale... coraz częściej ktoś tutaj coś kręci i wymyśla.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość