Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CA0] Wymiary maski oraz dachu

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

Postprzez Kossowski » 14 gru 2013, o 00:01

Witam! Mam dość nietypową sprawe!

Czy ktoś wie /mógłby przemierzyć wymiary dachu i maski w colcie ca0?

Samochód stoi u blacharza i mierzyliśmy razem ale oczywiście tak inensywnie powtarzałem wymiary w głowie ,że zapomniałem :lol: :lol:

Chce zamówić okleine carbonową z wyższej półki na ''przezimowanie'' gdyż obecnie nie będzie mnie stać na malowanie całego samochodu.

Z góry wielkie dzięki za pomoc! (swoją drogą myślę,że informacje zawarte w temacie mogą się przydać również innym osobą)
Kossowski

Dostał piw: 0
Auto: Colt CA0
Województwo: Łódzkie

Colt ca0 Wymiary maski oraz dachu!

Postprzez LimonekJr » 14 gru 2013, o 12:11

Wymiary dachu (od skrajnych punktów) 106,5x137,5 cm (szer x wys patrząc od przodu auta)
Wymiary maski (od skrajnych punktów) 145x125 cm (szer x wys patrząc od przodu auta)

Jeżeli chcesz okleić te elementy to obowiązkowo do tych wymiarów musisz doliczyć przynajmniej po 10 cm (żeby w razie czego mieć trochę luzu no i oczywiście na zawinięcia, bo chyba nie będziesz docinał na równo). Rolka folii Carbonu ma 152cm szerokości, więc bez problemu otrzymasz potrzebne powierzchnie w całości. Piszesz o okleinie z wyższej półki. Jaka firma?? 3M, Oracal ??
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Dostał piw: 293
Auto: Cee'd C2 SW
Województwo: Mazowieckie

Postprzez Kossowski » 15 gru 2013, o 17:10

Słuchaj dokladnie firmy nie znam ale okleina jest dość droga bo około 60zł za m2 bodajże

Wielkie dzięki za informacje kolego;)
Kossowski

Postprzez LimonekJr » 15 gru 2013, o 20:24

To wcale nie jest droga, powiedziałbym jedna z tańszych. Dobra, markowa folia typu Carbon jest dwa albo czasami nawet trzy razy droższa niż podajesz (kwestia jeszcze jaki typ kleju jest zastosowany).
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Dostał piw: 293
Auto: Cee'd C2 SW
Województwo: Mazowieckie

Postprzez Kossowski » 16 gru 2013, o 12:24

ja pierwszy raz w zyciu mam doczynienia z takim czymś.. I szczerze powiedziawszy gdyby nie mechanik ,któremu spodobał sie colt i widze ze on go robi chyba z pasji to bym nawet o czyms takim nie myslal.

No widze teraz ze są okleiny nawet i po 600zł ale na taki bajer przy obecnych wydatkach to mnie nie stać:P
Kossowski

Postprzez kisiello » 17 gru 2013, o 01:13

Pamiętaj że folia najlepiej jak by była wylewana z klejem kanalikowym. Takiej foli używa się do wyklejania aut.
kisiello
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 84
Auto: colt c52
Województwo: Zachodniopomorskie

Postprzez Kossowski » 17 gru 2013, o 18:51

Tak,tą co zamowilem jest z klejem kanalikowym ,zresztą lakiernik zrobi swoje jakieś magiczne sztuczki jeszcze i bedzie super, bo juz pare aut widziałem,które zrobił i naprawde nawet po paru latach nic nie blaknie,nie łuszczy sie i nie odkleja.

Dzięki wielkie za informacje;)
Kossowski

Odpowiedz

Powrót do CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum