Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CA0] Elektryczne szyby i lusterka

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

Postprzez gonzo406 » 16 gru 2013, o 11:34

Koledzy czy któryś z was mógł by mi podpowiedzieć jak zabrać siew do montażu elektrycznych szyb i lusterek w moim CA0 1.3 mam wiązki przełączniki o ile w drzwiach nie jest to żadne problem o tyle dalej nie wiem jak to ogarnąć gdzie podłączyć wiązki w kabinie czy poza tymi które mam do drzwi są jeszcze jakieś fabryczne nie podłączone i gdzie ich szukać może ktoś ma nawet jakieś zdjęcia . z góry dziękuję za pomoc
gonzo406

Dostał piw: 0
Auto: colt CA0
Województwo: Mazowieckie

Postprzez tresorex » 16 gru 2013, o 12:04

Sprawdź po zdjęciu boczku czy masz luźne wtyczki do szyb i lusterek. Jeśli nie to podmień wiązki. Będzie trzeba je podłączyć tam gdzie są podłączone aktualne wiązki. Tak samo musisz sprawdzić czy pod deską jest wiązka do regulacji lusterek. Jeśli nie ma to trzeba będzie dorobić albo wymienić całą wiązkę.

Po CM chodzą różne słuchy. 1 że każde CA0 ma taką samą wiązkę z luźnymi wtyczkami, 2 najczęściej potwierdzana przez tych którzy coś doposażali że wtyczek nie ma i instalacja w GLi nie jest taka sama jak w GLXi z pełnym wyposażeniem.
Pomogłem? Polej piwko!

ObrazekREGULAMIN
tresorex
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 442
Auto: Accord VII
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez ludinho1 » 16 gru 2013, o 12:46

w CJ aplikowałem elektryczne szyby od podstaw bo instalacji nie miałem niestety. wiec sprawdż to co napisał kolega Tresorex i jeżeli okaże się że nie masz przygotowanej instalacji to postaram się ci opowiedzieć jak ją wykonać. ( o ile się nie przestraszysz tematu bo jest troszku pracy z tym :) )
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC

Postprzez gonzo406 » 16 gru 2013, o 17:39

spoko ludinho1 dzięki za odpowiedz na mitsumaniakach , wiem ze w drzwiach nie mam wiązki dla tego kupiłem na obydwoje drzwi jak napisał tresorex też słyszałem dwie wersje ze wiązka jest taka sama inni piszą nie ja u siebie kiedyś znalazłem na pewno kostki do podłączenia foteli podgrzewanych więcej nigdy nie szperałem , ale muszę jeszcze dobrze poszukać w takim razie . ludinho1 jak by jednak tej wiązki nie było to na pewno zwrócę sie do Ciebie o pomoc jak już zaplanowałem ze to zrobię to sie nie poddam ;) dzięki za podpowiedzi panowie gdyby jeszcze coś komuś przyszło do głowy to bede wdzięczny za podpowiedzi .
gonzo406

Dostał piw: 0
Auto: colt CA0

Odpowiedz

Powrót do CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum