Witam, nie widze jeszcze działu technicznego więc tu zamieszczam moje pytanie a w zasadzie problem.
Mianowicie od momentu kupna colta (obrotomierz był juz w standardzie) nie działa obrotomierz, wszystkie inne podzespoły śmigają az miło.
Jest to o tyle dziwne że obrotomierz ten ma "przebłyski" tzn. gdy auto stoi długo nie jeżdżone (zdarzyło sie to tylko raz podczas mojego urlopu) włącza się kontrolka "check engine" i obrotomierz "świruje" tzn lata z góry do dołu przy włączonym silniku. Auto zostało kupione w niemczech i przed kupnem stało miesiąc na parkingu, poprzedni właścicel informowal ze przy dłuzszych postojach włącza sie wlasnie "check engine" i jest to zwiazane z katalizatorem i trzeba go przysłoiowo "przepalić" i faktycznie tak jest, wystarczylo przejechac pare kilometrow z predkoscia 130-140 i "check engine" gaslo razem z trzepnietym obrotomierzem. Wyjmowalem juz cały licznik i go dociskalem ale nadal bez zmian. Czym moze to być spowodowane ze obrotomierz nie działa??
Bede bardzo wdzieczny za pomoc...elektrykiem nie jestem a moze pomozecie mi sie za to jakos zabrac:)
Mój colt to 1.3, 2002 r ele. szyby, podgrzewane szyby, lusterka tylna szyba, klima, wersja po lifcie