Siemka, powie mi ktoś jak wygląda kwestia pozbycia się resztek zarejestrowanego samochodu po przerzuceniu silnika do swojego ? Wiem, że można sprzedać, ale kto kupi pustą budę Wiem, że można zezłomować, ale za to jeszcze trzeba zapłacić zdaje się?
na złomie dopłacisz za każdy kg którego brakuje, chyba, że po znajomości to Ci nie doliczą, żeby wyrejestrować auto musisz go zezłomować, sprzedać albo dać sobie ukraść, nie ma innych opcji w Polsce
Poszukaj w swojej okolicy osób które skupują auta w każdym stanie. Zadzwoń, powiedz że masz zdekompletowane auto, zaproponuj, że oddasz je za darmo za wywiezienie na złom. Wtedy spisujesz normalną umowę kupna-sprzedaży na kwotę 100-200 zł i masz spokój
Nie wiem jak to wygląda na śląsku, ale w mojej okolicy za złomowane auto jeszcze płacą, chyba że oddajesz gołą budę to nie dostajesz nic, ale też nic nie musisz płacić.
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
Nie, tak jak pisałem sprzedałem gołą budę osobie która skupowała auta. Przez to nie musiałem się martwić załatwianiem lawety i innymi papierami. Oddałem budę, z umową K-S poszedłem do wydziału komunikacji wyrejestrować i do ubezpieczalni zgłosić sprzedać. To wszystko.
w mazowieckim niestety dopłata za każdy brakujący kilogram. średnio 1zł . tak działają pseudo zdziercze stacje demontażu pojazdów. najlepiej znaleźć kupca. wiele osób prywatnych skupuje auta w każdym stanie jest umowa i z bańki
Jak mówią poprzednicy... Najlepiej umowa kupna-sprzedaży. Najlepsza opcja, to zadzwonić do tych, co skupują auta i powiedzieć, że masz do sprzedania gołą budę, i oddasz za darmo w zamian za umowę kupna-sprzedaży lub dopłacić kilka zł. Ewentualnie znajdź kogoś z poza UE i spisać umowę... Wtedy Cię nie interesuje co się stanie z samochodem a tamta osoba może sprzedać na kg
CM od 11.2008 (z przerwą) Colt CZ5 1,1 Colt CA4A [*] Galant gti E33A [*] Sir Lancelot CS9A v6 [*] Galant E33A GTI [*] Lancer CB4W[*] Proton 418 LRS [*] Mitsubishi Mirage coupe1995 Mitsubishi Galant EA5A