już od dłuższego czasu borykam się z dziwnymi stukami/skrzypieniem w moim CZT. pisałem już o tym w moim wątku, sprawa wygląda następująco - przy powolnej jeździe, skręcaniu kołami słychać coś w rodzaju skrzypienia, przy jeździe na wprost słuchać stukanie...na SKP wjechałem na szarpaki i powiedzieli mi że to coś w górnym mocowaniu amortyzatora, cały dół jest OK. wczoraj podniosłem auto, przy ruszaniu kołem w górę i dół słychać wyraźnie dokładnie to samo stukanie co podczas jazdy. po wyjęciu całego amortyzatora ( po wcześniejszym zdemontowaniu wycieraczek, podszybia plastikowego, silniczka wycieraczek i podszybia metalowego - tyle trzeba by dostać się do śrub mocujących amortyzator), rozłożeniu wszystkiego na części pierwsze patrze i myślę co zrobić z tym dalej...czytałem trochę w necie i moje objawy pokrywają się z tymi, które występują przy uszkodzonej poduszce amortyzatora. łożysko McPersona, wymieniłem już wcześniej, więc to odpada.
schemat - chodzi o część 40025

która wygląda tak

moje pytanie - czy uszkodzenie poduszki amortyzatora da się stwierdzić jakoś wizualnie?! czy raczej są to uszkodzenia mało lub niewidocznie, ale dają o sobie bardzo znać podczas jazdy?