moje postanowienie na przyszły rok to pojechać na Tomorrowland niestety ten rok jak i poprzednie spędzę przed YT szkoda ze dziś mam nockę bo od 19:30 zaczynają się fajne występy hardwell > Sebastian Ingrosso > Tiesto a Ja na 20 dziś mam
Mama mi mówiła, ziomek: "Ucz się, pracuj, zdobądź żonę." Tata na to: "Baw się chłopcze, jeszcze się urobisz po łokcie."
Nareszcie! Dzisiaj byłem na próbce spawania TIGiem w sporej firmie, dostałem od razu rurę doczołową, masakryczny prąd wg. WPSa i cienka nierdzewka - zaliczone wzorowo w ciągu 10 min Dziwne, ponieważ certyfikat mam tylko na pachwiny Fakt, bawiłem się rurami trochę na kursie, ale nie w takim stopniu. Jutro na 8mą do pracy - marzyłem o tym od 4 miesięcy...
Hehe na spawaniu się nie znam ale prąd naprawdę wielkim. Fajny łuk musi powstawać:D To jeszcze mnie ciekawi tylko jakim przewodem zasilona jest spawarka:D
Przeciętna maszyna spokojnie to ogarnie, to nie problem Byłem po prostu przyzwyczajony do zupełnie innej pracy - ok. 65A do blaszki nierdzewnej 1-2 mm (nawet wczoraj tak robiłem na płatnym "doszkalaniu"), a tutaj kosmos prądowy mnie spotkał
Siłą oczywiście Maszyn masz wiele - ja na kursie korzystałem ze świetnych Esabów, 4 oktawy z podświetleniem - ideał. Wczoraj ćwiczyłem na jakiejś dziwnej maszynce, bez podświetlenia, ale też w 4 oktawach. Dzisiaj nie widziałem nazwy, ale praca w 2 oktawach z bardzo długim czasem wygasania gazem (dosłownie z 20 sekund).
A tak w ogóle - genialne miejsce pracy będę miał Węże na wysięgniku nad głową, nic nie trzeba targać, czysto, pachnąco - cudo