Jednakże niektóre ustalenia trzeba zacząć już realizować..

Czy są chętni (poza mną) do zorganizowania w 2026 zlotu, może ktoś ma jakiś fajny ośrodek który byłby skłony do przygarnięcia naszej Coltmaniakowej rodzinki...??
Od siebie mogę napisać w skrócie tak:
Jak pewno większość z WAS wie, wstępnie mamy rezerwację ośrodka który gościł nas tego roku w miejscowości Tręby Stare (jezioro Budzisławskie) na 21-23.08.2026 (przed ostatni weekend sierpnia - jedyny termin który mogą nam zaoferować[chyba że coś się zmieni po kontakcie na początku roku]).
Obsługa jak i kierownik ośrodka BARDZO miło nas przyjęli, ocena naszego pobytu 8,5/10 co dla MNIE osobiście oznacza bardzo wysoką ocenę z uwagi na panującą pogodę w której się odbyło nasze spotkanie - oni wiedzą czego oczekujemy i jak to wygląda, wiecej szczegółów przy ewentualnym poście organizującym.
Bynajmniej jeżeli jest ktoś chętny do organizowania zlotu w innym niż w/w miejsce w 2026 prosiłbym o określenie się do połowy grudnia (19.12.2025) bym ewentualnie zwolnił rezerwację w Trębach Starych dla kogoś innego.

po prostu mam świadomość, że Twoja miejscówka jest bliżej centrum Polski, i w demokratycznych wyborach i tak by wygrała. siląc się na obiektywizm powiem, że jest równie dobra. a osobiście wyznaję zasadę, że nie ważne gdzie i kiedy, ważne z kim. miejscówka wynaleziona przez Ciebie robi lepszą frekwencję jak moja, więc nawet swojej nie zaproponowałem w obecnej dyskusji
działaj, nie jesteśmy konkurencją, jesteśmy całością jako Coltmania. będę Cię wspierał słowem, a jak będzie taka potrzeba, to i czynem