Dotrwałem do roku 2010 i musiałem wyłączyć... nie dało się tego już słuchać. Hip Hop umarł w momencie jak raperzy zaczęli zapraszać pop gwiazdeczki do swoich utworów. Dobre utwory skończyły się ciut po 2000r. Przez ostatnie lata rap stał się tak gejowski jak faceci w rurkach
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
Święte słowa... Ja cały czas mam na tapecie Public Enemy, 2Pac-a, Snoop-a (+Dre) czy Cypress Hill ...z naszych tylko Kaliber, Wzgórze, stary Grammatik i coś tam z PiH-a - za teksty.
Ja zawsze bardziej skupiałem się na tych Naszych, z racji braku znajomości języka... Oprócz wymienionych przez Ciebie to jeszcze... Za teksty należy się uznanie dla kontrowersyjnego Łony, którego co prawda ciężko zaliczyć do typowych raperów. Ale tworzy swój odrębny styl. No i zawsze lubiłem Ostrego, za tekst i wykorzystanie instrumentów w robieniu podkładów. Co do reszty to nawet Ci co zasługiwali na uznanie, to popadli w komercję
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
Ma chłopak faktycznie swój sposób na dotarcie do ludzi, ale to działa...no i mało kto ma tak życiowe teksty jak on. ...i faktycznie było jeszcze kilka ciekawych postaci na scenie, ale niestety woda sodowa uderzyła do głowy
Dla mnie koniec hip hop-u takiego który do mnie trafiał i który podziwiałem ze względu na warstwę tekstową i świetne bity zakończył się w 2005 roku. Od tamtej pory zaczęła wchodzić gangrena i przestałem śledzić rynek ze względu na niską jakość, powtarzalność, brak innowacyjności i płaskość produkcji. Bity stały się plastikowe... powiedziałem sobie koniec. To se już ne vrati. Moja top lista albumów wszechczasów: 1. Grammatik - Światła Miasta 2. Eldo - Eternia 3. Pezet/Noon - Muzyka Klasyczna 4. Grammatik - EP+ 5. Pezet/Noon - Muzyka Poważna 6. Peja Slumms Attack - Na Legalu ? 7. OSTR - Jazzurekcja 8. OSTR - 7 (2006 - wyjątek) 9. Grammatik - Reaktywacja (singiel) 10. Grammatik - 3 11. WWO - We Własnej Osobie 12. Fenomen - Efekt 13. Ski Skład - Wspólne Zadanie
to są produkcje które mogę wymienić na pniu a które to bardzo lubiłem męczyć a do niektórych z nich po dziś dzień lubię często wracać
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce ->2018